Το τελικό αποτελέσμα είναι εντυπωσιακό.

Lamborghini Aventador από 3D εκτυπωτή

2.573 Επισκέψεις στο άρθρο (11/7/2019)

Πατέρας και γιος και πήραν την απόφαση να κατασκευάσουν μια Lamborghini Aventador σε κανονικό μέγεθος, αλλά ολοκληρωτικά τυπωμένη μέσω 3D εκτυπωτή.


Ο κόσμος της 3D εκτύπωσης συνεχίζει να αυξάνεται και τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε ολόκληρο τον κόσμο της αυτοκίνησης. Μάλιστα η νέα τεχνολογία είναι διαθέσιμη σε όλους φτάνει να μπορεί κανείς να διαθέσει ένα χρηματικό ποσό για να αγοράσει 3D εκτυπωτή και από κει και μετά να ασχοληθεί με αυτό που θέλει να κατασκευάσει.
 
Όλα τα παραπάνω τα έκαναν πράξη ένας πατέρας και ένας γιος όταν και πήραν την απόφαση να κατασκευάσουν μια Lamborghini Aventador σε κανονικό μέγεθος αλλά ολοκληρωτικά τυπωμένη μέσω 3D εκτυπωτή.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα του εξωτερικού υπεύθυνοι του έργου είναι ο καθηγητής φυσικής του πανεπιστημίου του Κολοράντο, Sterling Backus ο οποίος συνέλαβε την ιδέα κατά τη διάρκεια που έπαιζε με τον μικρό του γιο το ηλεκτρονικό παιχνίδι Forza Horizon 3.
 
Ο Backus αγόρασε έναν εκτυπωτή QIDI Xpro αξίας 650 δολαρίων, τον οποίο συνόδευσε με ακόμα δύο πιο οικονομικούς, μέσω των οποίων ξεκίνησε να εκτυπώνει τα εξωτερικά μέρη της Aventador. Όταν λοιπόν ολοκλήρωσε την εκτύπωση άρχισε να κολλάει το ένα με το άλλο, μέχρι που έφτασε στο τέλος. Μάλιστα επειδή τα εξαρτήματα δεν ήταν πολύ ισχυρά αποφάσισε να τα καλύψει με ίνες άνθρακα.
 
Φτάνοντας στο τέλος βλέπουμε πως το μοντέλο είναι πιστό αντίγραφο της κανονικής Aventador, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο κάτω από το καπό. Εκεί δεν βρίσκεται ο 6,5-λίτρων V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας, αλλά ένας 5,7 λίτρων GM LS1 από μία Chevrolet Corvette του 2003, στον οποίο προστέθηκαν δύο τούρμπο.
 
Οι εργασίες στο μοντέλο συνεχίζονται. Για περισσότερα βίντεο ελέγξτε το κανάλι του Backus στο YouTube.   
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda