Lamborghini: Ο αντικαταστάτης της Huracan θα ονομάζεται Temerario

2.146 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2024)
Lamborghini: Ο αντικαταστάτης της Huracan θα ονομάζεται Temerario
2 Φωτογραφίες »

- Η ιταλική μάρκα κατοχύρωσε την ονομασία στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων
- Η πατέντα περιελάμβανε και το λογότυπο του ονόματος με κέρατα ταύρου στις άκρες του
- Το νέο μοντέλο θα φέρει έναν plug-in υβριδικό V8 twin-turbo κινητήρα και θα παρουσιαστεί στις 6-7 Απριλίου

Η ιταλική μάρκα κατοχύρωσε την ονομασία στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων

Είναι κοινό μυστικό ότι η Lamborghini ετοιμάζεται να παρουσιάσει έναν διάδοχο της Huracan. Ωστόσο, το όνομα αυτού του νέου μοντέλου παρέμεινε επτασφράγιστο μυστικό, αλλά μια νέα κατάθεση εμπορικού σήματος έριξε φως στο πως θα μπορούσε να ονομαστεί. Πιο συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι η ιταλική μάρκα υπέβαλε αίτημα καταχώρισης εμπορικού σήματος στο Ευρωπαϊκού Γραφείου Πατεντών και Πνευματικών Δικαιωμάτων (EUIPO) για το όνομα «Temerario». Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η αίτηση εμπορικού σήματος, εκτός από την κατηγορία των αυτοκινήτων και των εξαρτημάτων τους, εκτείνεται και σε διάφορες άλλες κατηγορίες όπως ρολόγια, ρούχα και αυτοκινητάκια-παιχνίδια. Ειδικά η τελευταία κατηγορία έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η Lamborghini συνήθως κυκλοφορεί και φιγούρες αυτοκινήτων για τα διάσημα μοντέλα της.

Η πατέντα περιελάμβανε και το λογότυπο του ονόματος με κέρατα ταύρου στις άκρες του

Μάλιστα αυτή η κατάθεση εμπορικού σήματος περιελάμβανε επίσης μια γραφιστική αναπαράσταση του ονόματος, που δείχνει τη λέξη «Temerario» με την γνωστή γραμματοσειρά της Lamborghini αλλά και με κέρατα ταύρου στις άκρες του «T» και του «O». ¶λλωστε είναι γνωστό πως η Lamborghini θέλει να ονομάζει τα οχήματά της από φημισμένους ταύρους μάχης, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Revuelto (που σημαίνει «απείθαρχος») που πήρε το όνομά του από έναν ταύρο που συμμετείχε σε ταυρομαχίες στη Βαρκελώνη το 1880. Εν προκειμένω δεν φαίνεται να υπάρχει ένας θρυλικός ταύρος μάχης με το όνομα Temerario, αλλά η λέξη σημαίνει «ατρόμητος» ή «παράτολμος», γεγονός που μας δίνει μια γεύση για τον χαρακτήρα του νέου super car. 

Το νέο μοντέλο θα φέρει έναν plug-in υβριδικό V8 twin-turbo κινητήρα και θα παρουσιαστεί στις 6-7 Απριλίου

Ανεξάρτητα από το πώς ονομάζεται το νέο μοντέλο, γνωρίζουμε ήδη πολλές σημαντικές λεπτομέρειες για αυτό. Για παράδειγμα, όσον αφορά το κινητήριο σύνολο της Temerario, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν plug-in υβριδικό V8 twin-turbo κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 λίτρων της Huracan. Επιπλέον, το νέο μοντέλο θα είναι τετρακίνητο, ενώ πιθανότατα να κάνει το ντεμπούτο του σε εκδήλωση στην Lamborghini Arena στις 6-7 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση το μυστήριο αναμένεται να λυθεί σύντομα καθώς το νέο super car βρίσκεται στην φάση των τελικών δοκιμών.

TI LINGLONG AGORAZO
skoda