Βλέπετε την Lamborghini Revuelto.

Βλέπετε την Lamborghini Revuelto.

Plug-in υβριδικός με V8 μοτέρ ο διάδοχος της Lamborghini Huracan

2.140 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2024)

- Τους επόμενους μήνες θα κάνει ντεμπούτο.
- Θα διατηρήσει τις σχεδιαστικές καταβολές της Revuelto.
- PHEV αλλά με μικρή ηλεκτρική αυτονομία.
- Θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με την Revuelto.

Τους επόμενους μήνες θα κάνει ντεμπούτο

Ο διάδοχος της Lamborghini Huracan θα αποκαλυφθεί τους επόμενους μήνες. Το νέο υπεραυτοκίνητο της ιταλικής μάρκας θα προχωρήσει στη μετάβαση ορόσημο αφήνοντας τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V10, υπέρ ενός νέου Plug-in υβριδικού κινητήριου συνόλου με V8 μοτέρ. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το νέο ηλεκτροκίνητο κινητήριο σύνολο θα είναι κατασκευασμένο εσωτερικά.

Θα διατηρήσει τις σχεδιαστικές καταβολές της Revuelto

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη νέα αντι-Huracan, οπτικά το αυτοκίνητο θα σχετίζεται με τη ναυαρχίδα Revuelto που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος. Τα φωτιστικά σώματα θα έχουν σχεδίαση «Υ», ενώ φυσικά θα υπάρχουν τα πολλά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά. Το αμάξωμα θα είναι μονοκόκ από ανθρακονήματα, αλλά θα υπάρχουν και σημεία όπου θα γίνεται χρήση αλουμινίου.

PHEV αλλά με μικρή ηλεκτρική αυτονομία

Όπως προαναφέραμε, πηγή ισχύος θα είναι ένα Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Ως εκ τούτου το νέο μοντέλο της Lamborghini θα γίνει το τρίτο PHEV, μετά την Revuelto αλλά και την ανανεωμένη Urus, που βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης. Ένα στοιχείο που δε γνωρίζουμε είναι εάν η διάδοχος της Huracan θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες στον μπροστινό άξονα, συν έναν τρίτο ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων, όπως η Revuelto ή θα ακολουθήσει άλλη διάταξη. Σε κάθε περίπτωση οι ηλεκτροκινητήρες θα τροφοδοτούνται από μια μικρή μπαταρία ίσως 3,8 kWh, που θα παρέχει αυτονομία για περίπου 16 χιλιόμετρα.

Θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με την Revuelto

Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως η Lamborghini θα κατασκευάσει τον διάδοχο της Huracan στην ίδια γραμμή παραγωγής με τη Revuelto. Θα είναι η πρώτη φορά που η μάρκα κατασκευάζει και τα δύο υπεραυτοκίνητά της στην ίδια γραμμή παραγωγής.

test center
SEAT