«Λαμπρός» Τanak στην Φινλανδία

3.823 Επισκέψεις στο άρθρο (3/8/2019)

Καθοριστικό βήμα για να πάρει μια ακόμη νίκη έκανε την προτελευταία μέρα του ράλλυ Φινλανδίας ο Οtt Tanak με Τοyota. Δείτε πως διαμορφώνεται η κατάταξη.

O πρωτοπόρος στην βαθμολογία των οδηγών Οtt Tanak θα τρέξει στην τελευταία μέρα του ράλλυ Φινλανδίας με πλεονέκτημα 16,4 δευτερολέπτων, αφού κατάφερε να αυξήσει και άλλο την διαφορά του απέναντι στο Citroen C3 του Esapekka Lappi, με συνέπεια να είναι ένα βήμα πριν την νίκη.

Ο οδηγός της Citroen κάνει την καλύτερη του εμφάνιση φέτος και έχει και αυτός σημαντικό προβάδισμα 12,4 δευτερολέπτων από τον Latvala που αντιμετώπισε προβλήμα στο πίσω αριστερό του τροχό και αποφάσισε να οδηγήσει στην συνέχεια πιο συντηρητικά με σκοπό να δώσει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί στην Τοyota. Υπενθυμίζουμε πως το αφεντικό της Τοyota, Tommi Makinen, είχε κριτικάρει τον Latvala και τον Μeeke πως αγωνίζονταν «ξεχνώντας ποιος είναι ο στόχος σε αυτό το ράλλυ».

Πιο πίσω, ο Μikkelsen και ο Οgier είχαν την δική τους μάχη για την 4η θέση με τον οδηγό της Ηyundai τελικά να επικρατεί έχοντας προβάδισμα 2,6 δευτερολέπτων. Την ίδια στιγμή, «καυτή» αισθάνεται ο Οgier την ανάσα του Βreen, ενώ αρκετά πιο πίσω ακολουθούν οι Neuville, Suninen και Greensmith. Στο WRC2, ο Rovanpera έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα για την νίκη με μόνό αντίπαλο του τον ιδιώτη Pierre-Louis Loubet με Skoda Fabia R5.

Έτσι έχει διαμορφωθεί η κατάταξη: 
POS DRIVER TEAM CAR GAP
1 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 2h08m49.4s
2 Esapekka Lappi, J.Ferm Citroen Total WRT Citroen 16.4s
3 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 28.8s
4 Andreas Mikkelsen, A.Jager Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 50.5s
5 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Citroen Total WRT Citroen 53.1s
6 Craig Breen, P.Nagle Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 59.1s
7 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 1m19.3s
8 Teemu Suninen, J.Lehtinen M-Sport Ford WRT Ford 2m05.3s
9 Gus Greensmith, E.Edmondson M-Sport Ford WRT Ford 4m09.7s
10 Kalle Rovanpera, J.Halttunen Skoda Motorsport Skoda 6m33.5s
 

AUTOFIT PASXA
NISSAN