• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ποια είναι τελικά η βάση των premium εταιρειών που τις κάνει τόσο ξεχωριστές από τις άλλες;

Τελικά, τι είναι premium;

Διαβάστηκε από 32947 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/2/2018

Ποιότητα, νέες τεχνολογίες, δεν καταλαβαίνουν τίποτα στο τρακάρισμα και πουλάς και μούρη. Δείτε τώρα τι έχουν οι premium μάρκες που τις κάνουν premium!

 
Θα ξεκινήσουμε με την απάντηση της τελευταίας ερώτησης: Γιατί αρέσει! Αυτό φάνηκε και από τον διαγωνισμό Best Car by AutoΤρίτη που συμμετείχαν περίπου 40.000 άτομα. Οι τρεις πρώτες μάρκες στην προτίμηση του κοινού ήταν οι Mercedes, BMW, Audi! Βέβαια, πολλοί κατασκευαστές θεωρούν εαυτούς premium, αλλά άλλο τι πιστεύει κανείς και άλλο τι ισχύει στην πραγματικότητα. Αλλωστε οι πραγματικά premium κατασκευαστές σήμερα είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Τι είναι όμως premium;

Για να οριοθετήσουμε το τι είναι premium, θα πρέπει ίσως να ξεκινήσουμε από το τι δεν είναι. Και δεν είναι η τιμή. Δεν μπορεί ένα αυτοκίνητο ή ένας κατασκευαστής να θεωρηθεί premium μόνο και μόνο επειδή έχει υψηλή τιμή. Ναι όλα τα premium έχουν υψηλή τιμή σε σχέση με πιο mainstream μοντέλα/κατασκευαστές, αλλά αυτή η τιμή θα πρέπει να «δικαιολογείται» από συγκεκριμένα γνωρίσματα και να μην είναι ετσιθελικός «αέρας». Ποια είναι όμως τα 5 βασικά χαρακτηριστικά, που ορίζουν την… premium-οσύνη ενός κατασκευαστή;

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
 • Jimmys

  "Premium" είναι μια έννοια...εφεύρεση! Έτσι μπορούν να ανεβάζουν την τιμή όσο θέλουν πουλώντας αέρα (Premium όμως, όχι ό,τι κι ό,τι...)! Αν το μαλακό πλαστικό που σε 10-15 χρόνια μπορεί να το δούμε να ξεφτίζει, ακόμη και να λιώνει σε πολλές περιπτώσεις (ναι έχει συμβεί και συμβαίνει!!) είναι ένα από τα κριτήρια για να ανήκει κάποιο αυτοκίνητο στα premium, και όχι η αντοχή στο χρόνο τότε για τι premium μιλάμε; Εκτός αν premium εννοούμε μάρκα-παγώνι (μόνο για επίδειξη...)

    40
 • Gianni

  Και τα τρία λογότυπα πάντως που έβαλε το autotriti, premium δεν ειναι! Ακριβά ναι, premium οχι! @Lambros το μόνο premium που εχει η BMW ειναι οι πανακριβες τιμές της & τιποτε αλλο! Επίσης η φορολόγηση στην Ελλάδα δεν άλλαξε επι ΣΥΡΙΖΑ αλλα επι όλων των προηγούμενων που έδωσαν κίνητρα για ακριβά αυτοκίνητα και μετά τα τριπλοφορολογησαν, γι αυτο μην εθελοτυφλούμε συνεχώς! @Simple και πριν την S υπήρχαν premium και σαφώς καλύτερα της S. To οτι δεν τα ξέρουν πολλοί δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν! Όσο για την Audi οταν ξεκολλάει η ταπετσαρία στα 5 χρονια μόνο premium δε λέγεται!

    5
 • Alex

  «Premium» για τα περιοδικά, τα site και τους ματαιόδοξους αγοραστές, είναι αυτό που έχει κόστος παραγωγής €100, τιμή πώλησης €200 (με φόρους, τέλη κλπ) και αν βάλουμε μαζί και το κόστος συντήρησης (συχνές επισκέψεις στο συνεργείο και ακριβά ανταλλακτικά και υπηρεσίες), το συνολικό κόστος για τον ιδιοκτήτη του φτάνει τα €250-€300…Δηλαδή MERCEDES, BMW, AUDI (άντε και μερικά VW)! Για όσους θέλουν το αμάξι τους να κοστίσει συνολικά €150-€200 το πολύ (και να έχει κόστος παραγωγής €100), υπάρχουν και τα γιαπωνέζικα! Αλλά δε θα χαρακτηρίζονται PREMIUM...

    5
 • Lambros

  Premium είναι ο συνδυασμός χρήσης υλικών ανώτερης ποιότητας με πολύ μελετημένο σχεδιασμό στα πάντα. Από το πώς π.χ. κλειδώνουν οι ασφάλειες μέχρι το υλικό στα ταμπλώ. Τέλος και σημαντικό είναι πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η BMW που είναι ο ορισμός του premium αυτοκινήτου. Πολλοί την κατηγορούν για υψηλες τιμές, αλλά από την άλλη τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πολύ ανώτερης ποιότητας ενώ τα πάντα είναι απίστευτα μελετημένα. Οι αγοραστές των premium είναι δύο κατηγοριών: αυτοί που τα αγοράζουν για το όνομα και την επίδειξη και αυτοί που τα αγοράζουν για την απόλαυση που προσφέρουν. Στην Ελλάδα, η πρώτη κατηγορία έχει πολλούς οπαδούς για αυτό και οι premium μάρκες είναι παρεξηγημένες. Εγώ προσωπικά δεν έχω λεφτά να μου περισεύουν, παρόλα αυτά αγοράζω με κλειστά μάτια premium. Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η παράλογα υψηλή φορολόγηση των σχετικά ακριβών αυτοκινήτων (>25000 ευρώ) από το ΣΥΡΙΖΑ.

    1
 • Simple

  O orismos tou premium einai h S class. Polu baria istoria pou den mporei na kseperastei pote. An omws sugkrinoume ena pros ena ola ta modela, h pio premium marka einai h Audi. Kai me diafora.

    1

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Υπηρεσίες - Προϊόντα