• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ποια είναι τελικά η βάση των premium εταιρειών που τις κάνει τόσο ξεχωριστές από τις άλλες;

Τελικά, τι είναι premium;

Διαβάστηκε από 22108 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/9/2017

Ποιότητα, νέες τεχνολογίες, δεν καταλαβαίνουν τίποτα στο τρακάρισμα και πουλάς και μούρη. Δείτε τώρα τι έχουν οι premium μάρκες που τις κάνουν premium!

 
Θα ξεκινήσουμε με την απάντηση της τελευταίας ερώτησης: Γιατί αρέσει! Αυτό φάνηκε και από τον διαγωνισμό Best Car by AutoΤρίτη που συμμετείχαν περίπου 40.000 άτομα. Οι τρεις πρώτες μάρκες στην προτίμηση του κοινού ήταν οι Mercedes, BMW, Audi! Βέβαια, πολλοί κατασκευαστές θεωρούν εαυτούς premium, αλλά άλλο τι πιστεύει κανείς και άλλο τι ισχύει στην πραγματικότητα. Αλλωστε οι πραγματικά premium κατασκευαστές σήμερα είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Τι είναι όμως premium; Για να οριοθετήσουμε το τι είναι premium, θα πρέπει ίσως να ξεκινήσουμε από το τι δεν είναι. Και δεν είναι η τιμή. Δεν μπορεί ένα αυτοκίνητο ή ένας κατασκευαστής να θεωρηθεί premium μόνο και μόνο επειδή έχει υψηλή τιμή. Ναι όλα τα premium έχουν υψηλή τιμή σε σχέση με πιο mainstream μοντέλα/κατασκευαστές, αλλά αυτή η τιμή θα πρέπει να «δικαιολογείται» από συγκεκριμένα γνωρίσματα και να μην είναι ετσιθελικός «αέρας». Ποια είναι όμως τα 5 βασικά χαρακτηριστικά, που ορίζουν την… premium-οσύνη ενός κατασκευαστή;

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Μενέλαος Βοϊδούμπασης

    Premium όμως είναι και η αξιοπιστία. Γιατί αν φορτώνω κάθε 3 και λίγο την premium αυτοκινητάρα μου, με τα δερμάτινα ταμπλώ και την οθόνη 25 in και τα 27 συστήματα ασφαλείας ABS, ESP, TDC, AntiSpin και δεν συμμαζεύεται- στην πλατφόρμα της οδικής βοήθειας ή επισκέπτομαι κάθε 3 και 1 το συνεργείο για μηχανολογικά προβλήματα, τότε δεν νιώθω και πολύ premium.. Premium κορόϊδο ναι, μπορεί.. Μήπως οι premium εταιρίες αφιερώθηκαν πολύ στη γαρνιτούρα και ξέχασαν τα βασικά? Γιατί η Honda έχει 8 χρόνια εγγύηση και οι ευρωπαϊκές μόνο 2? Κάντο κι εσύ 8!

      8
  • Τasos

    O όρος απλά έχει παρερμηνευθεί εδώ.Σαφώς και η BMW με τα πλαστικά τάσια ή η αντίστοιχη Mercedes δεν μπορέί να λέγεται premium επειδή απλώς έχει μόνο το όνομα και εξοπλιστικά είναι χειρότερη από σουπερμίνι. Σε ποιο μεγάλες κατηγορίες ναι ισχύει αλλά αυτό δεν είναι μόνο για τα γερμανικά είναι και για τα άλλα αυτοκίνητα.Τα Volvo π.χ είναι και αυτά premium. Φυσικά τα γερμανικά παίρνουν τη μερίδα του λέοντος απλώς αυτό που πρέπει να βελτιώσουν,είναι την συχνότητα βλαβών(που βέβαια δεν είναι και η τραγικότητα που παρουσιάζεται από κάποιους εδώ μέσα)και πολλές φορές το υπεροπτικό ύφος των αντιπροσωπειών τους.

      3