Maserati: Αναστέλλεται η ηλεκτρική έκδοση της Quattroporte

Maserati: Αναστέλλεται η ηλεκτρική έκδοση της Quattroporte

1.555 Επισκέψεις στο άρθρο (29/12/2023)

- Δεν θα μπει σε παραγωγή το 2024
- Θέλει να μειώσει τα κόστη παραγωγής και να αποφύγει σύγκρουση με την Alfa Romeo
- Πιθανός ο ερχομός της MS9 στο μέλλον

Δεν θα μπει σε παραγωγή το 2024

Η αναγέννηση της Maserati δεν πήγε ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας, καθώς οι καταναλωτές δεν αγκάλιασαν ποτέ την Ghibli ή την Quattroporte και μια νέα αναφορά υποστηρίζει ότι η ηλεκτρική Quattroporte έχει "παγώσει μέχρι νεωτέρας". Σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere Torino, οι προμηθευτές ενημερώθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου ότι η ηλεκτρική έκδοση της Quattroporte, με την κωδική ονομασία MS9, έχει ανασταλεί. Η ιταλική πηγή αναφέρει επίσης ότι η M9S αναμενόταν να μπει στην παραγωγή το επόμενο έτος, ενώ οι πρώτες παραδόσεις προορίζονταν για το 2025. Κάτι τέτοιο πλέον φαίνεται απίθανο.

Θέλει να μειώσει τα κόστη παραγωγής και να αποφύγει σύγκρουση με την Alfa Romeo

Παρότι η ιταλική εταιρεία έχει κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια με την κυκλοφορία νέων μοντέλων, όπως η Grecale και η MC20, καθώς και την επανασχεδιασμένη GranTurismo, οι προσπάθειές της για τη δημιουργία μιας ηλεκτρικής σεντάν ναυαρχίδας μάλλον δεν πήγαν όπως θα ήθελε. Δεν είναι απολύτως σαφές γιατί η ηλεκτρική έκδοση της Quattroporte μπήκε στον πάγο, αλλά το δημοσίευμα αναφέρει ότι "διεξάγονται συζητήσεις σχετικά με την επανατοποθέτηση των high-end μοντέλων του ομίλου, με σκοπό την αποφυγή των προιοντικών «συγκρούσεων» μεταξύ της Alfa Romeo και της Maserati". Ωστόσο αυτό μπορεί να μην είναι το μόνο πρόβλημα, καθώς φαίνεται να ζητήθηκε από τους Ιταλούς προμηθευτές να μειώσουν το κόστος των εξαρτημάτων κατά 6%. Το αίτημα αυτό έρχεται να προστεθεί μετά από ένα παρόμοιο αίτημα για μείωση 5-6% πριν από ένα χρόνο.

Πιθανός ο ερχομός της MS9 στο μέλλον

Παρόλο που η καθυστέρηση της ηλεκτρικής Quattroporte μπορεί να αποτελεί πλήγμα για τη Maserati, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό στην εταιρεία. Πολλές φίρμες αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις κατά τη μετάβασή τους στην ηλεκτροκίνηση. Παρόλα αυτά, η Maserati πιθανότατα θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη της ηλεκτρικής Quattroporte μόλις επιλυθούν τα προβλήματα που προκάλεσαν την καθυστέρηση. Το ηλεκτρικό σεντάν αναμένεται να αποτελέσει ένα κρίσιμο κομμάτι της γκάμας της Maserati.

test center
SEAT