«Πολεμικά» Karma Revero GT με 536 άλογα

1.658 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2019)

Τα δύο υβριδικά Karma Revero GT «ντύθηκαν» στα χρώματα των μαχητικών αεροσκαφών P-51 Mustang, που πρωταγωνίστησαν στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Καταρχάς να σημειώσουμε πως τα P-51 Mustang είναι μονοκινητήρια αεροσκάφη τα οποία ξεκίνησαν να κατασκευάζονται το 1940 στο Ίνγκλγουντ της Καλιφόρνια και χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον στους χαλεπούς καιρούς του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Για αυτό οι άνθρωποι της Karma Automotive αποφάσισαν να «ντύσουν» δύο Revero GT στα χρώματά τους, έτσι ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτό το κομμάτι της ιστορίας. Όπως και τα μαχητικά, έτσι και τα δύο ισχυρά μοντέλα έχουν κίτρινη και κόκκινη «μύτη» αντίστοιχα, ενώ σε γενικές γραμμές χρησιμοποιούνται διακοσμητικά αυτοκόλλητα και αποχρώσεις σε κόκκινο, κίντρινο, γκρι και ασημί ως «δάνειο» απο τα P-51 Mustang. 

Υπενθυμίζουμε πως το Revero GT κρύβει κάτω από το μυώδες αμάξωμά τους ένα υβριδικό σύνολο αποτελούμενo από τον TwinPower turbo 3κύλινδρο κινητήρα της BMW που δρα ως range extender και από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, συνολικής ισχύος 536 ίππων και 746 Νm ροπής. Οι επιδόσεις του αυτοκινήτου είναι καταιγιστικές καθώς το αμάξωμα βάρους 2.290 κιλών χρειάζεται μόλις 4,5 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η συνδυαστική του αυτονομία φτάνει τα 580 χλμ. με την χρήση του κινητήρα της BMW με τρόπο ίδιο με αυτόν που εφάρμοσαν οι Bαυαροί μηχανικοί στην i8.

Hyundai
4green