Mαχητικό δρόμου με 2JZ μοτέρ (+video)

1.968 Επισκέψεις στο άρθρο (7/10/2019)

Γνωρίστε το 2 Jet Z που υιοθετεί εμφάνιση μαχητικού αεροσκάφους και εξοπλίζεται με τον 2JZ κινητήρα με απόδοση έως και 630 άλογα.

O 2JZ κινητήρας της Supra στην τέταρτη γενιά της έγινε διάσημος για την αξιοπιστία του και τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσής που προσφέρει σε όποιον επιθυμεί να πειραματιστεί μαζί του. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουμε δει το συγκεκριμένο μοτέρ να χρησιμοποιείται σε πλήθος διαφορετικών αυτοκινήτων, ωστόσο εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι εντελώς διαφορετικό.

Το νέο project έχει την ονομασία 2 Jet Z και ουσιαστικά είναι ένα όχημα που έχει αντλήσει στοιχεία από τα Ariel Atom και BAC Mono και τα μαχητικά αεροσκάφη. Μέσα στην καμπίνα-πιλοτήριο χωράει μόνο ένας επιβάτης με το συνολικό βάρους του οχήματος να μην  ξεπερνά τα 725 κιλά. Το μάτι πέφτει αμέσως πάνω στην εξάτμιση αλλά και το κίτρινο κουβούκλιο που το κάνουν να μοιάζει σαν μαχητικό έτοιμο για απογείωση.

Η ισχύς του 6κύλινδρου 3λιτρου υπερτροφοδοτούμενου μοτέρ ξεκινά από τα 525 άλογα όταν ο οδηγός θέλει να οδηγήσει «πολιτισμένα» αλλά ξεπερνά τα 630 άλογα στο mode Αttack όταν πρόκειται να κινηθεί πιο γρήγορα.

Δείτε το σε video.
 

MERCEDES NEW RANGE
OPEL