Με 299 άλογα έφτασε το νέο Skoda Enyaq RS iV
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με 299 άλογα έφτασε το νέο Skoda Enyaq RS iV

2.594 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2022)

Το νέο Enyaq RS iV αποκάλυψε η Skoda, εισάγοντας στην γκάμα της ένα σκληροπυρηνικό και ταυτόχρονα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο 299 ίππων.

Ακόμα ένα ηλεκτρικό

Η επίθεση των ηλεκτρικών οχημάτων της Skoda συνεχίζεται με την «καυτή» έκδοση του Enyaq να κάνει πρεμιέρα. Ο λόγος για το νέο Skoda Enyaq RS iV, το οποίο αποφεύγει το απότομο προφίλ της έκδοσης Coupe και λαμβάνει ένα πιο συμβατικό σχεδιασμό που δίνει προτεραιότητα στην πρακτικότητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

500 χιλιόμετρα αυτονομία

Αυτός είναι και ο λόγος που, ενώ το πιο κομψό μοντέλο έχει χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,234 cd, το νέο σπορ ηλεκτρικό παράγωγο έχει συντελεστή Cd 0,265. Κατ επέκταση η αυτονομία του μειώνεται από τα 545 χιλιόμετρα του Coupe στα 500 χιλιόμετρα. Το μοντέλο εξοπλίζεται με την ίδια μπαταρία ιόντων λιθίου 82 kWh που μπορεί να φορτιστεί σε σημεία γρήγορης φόρτισης DC έως και 135 kW, οπότε χρειάζονται 36 λεπτά για να φτάσει από το 10 στο 80%.

299 ίπποι και με το προφίλ οδήγησης Traction

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα για συνδυασμένη ισχύ 299 ίππων και 460 Nm ροπής. Η Skoda λέει ότι το Enyaq RS iV χρειάζεται 6,5 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 180 χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τα προφίλ οδήγησης Eco, Comfort, Normal και Sport υπάρχει και το Traction. Η Skoda λέει ότι είναι προσαρμοσμένη σε ολισθηρές επιφάνειες και μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, προσφέροντας σταθερή τετρακίνηση σε ταχύτητες έως και 20 χλμ./ώρα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center