Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
2 φωτογραφίες »

To Viziv Performance concept.

Με 400+ ίππους το νέο Subaru WRX STI;

2.525 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2020)

Πανίσχυρο θα είναι το Subaru WRX STI στην επόμενη γενιά του σύμφωνα με όσα αναφέρει το Forbes. Διαβάστε τι γίνεται γνωστό.


To Subaru WRX STI βρίσκεται πολλά χρόνια στην αγορά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ιαπωνική φίρμα δεν έχει ξεκινήσει ήδη να εργάζεται πάνω στον διάδοχό του.

Σύμφωνα με το Forbes, το επόμενης γενιάς WRX STI θα κάνει πρεμιέρα το 2021 έχοντας κάτω από το καπό έναν υπερτροφοδοτούμενο boxer κινητήρα 2,4 λίτρων που θα αποδίδει 406 άλογα και 489 Νm ροπής. Το δημοσίευμα κάνει λόγο πως το μοτέρ θα βασίζεται πάνω στον 4κύλινδρο ίδιας χωρητικότητας με το οποίο διατίθεται το Ascent αλλά θα επωφελείται από πληθώρα αναβαθμίσεων σε ό,τι έχει να κάνει με την αρχιτεκτονική του και τα υλικά κατασκευής.

Αρκετά λιγότερα είναι τα όσα έχουν γίνει γνωστά για το «απλό» WRX. Οι φήμες κάνουν λόγο πως θα λάβει στο μηχανοστάσιό του το ίδιο μοτέρ σε κάποια λιγότερο ισχυρή έκδοση. Σημειώνουμε στο σημείο αυτό πως το τωρινό WRX εξοπλίζεται με ένα 2λιτρο 4κύλινδρο μοτέρ 272 ίππων και 349 Nm ροπής.

Περισσότερες πληροφορίες για το τι πρέπει να περιμένουμε δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο πως τα μοντέλα θα συνεχίσουν να προσφέρονται με χειροκίνητο κιβώτιο. Ακόμα, είναι πιθανό πως η νέα γενιά θα βασιστεί πάνω στο Viziv Performance concept που αποκαλύφθηκε το 2017 στο Τόκυο με τα μοντέλα παραγωγής να είναι σίγουρο πως θα χρησιμοποιήσουν την Global πλατφόρμα του ομίλου και φυσικά θα διατίθενται με το σύστημα τετρακίνησης της φίρμας.
 

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: