To Ranger Raptor.

Ένας «Godzilla» για το Ford Ranger Raptor

1.849 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2019)

H μάχη στα pick-up γίνεται ολοένα και πιο εντυπωσιακή. Το μοτέρ «Godzilla» θέλει να βάλει στο Raptor η Ford.

Όταν η Ford λάνσαρε το F-150 Raptor, ήταν αρκετοί αυτοί που ήταν σκεπτικοί για την αλλαγή από έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα σε έναν υπερτροφοδοτούμενο V6. Mε 450 άλογα και περίσσια ροπή πάντως, δύσκολα θα μπορούσε να πει κάποιος πως η Ford έκανε λάθος με αυτή την κίνησή της.

Τις τελευταίες μέρες έρχονται στο φως, μέσα από το στρατόπεδο της μάρκας στις ΗΠΑ, κάποιες φήμες που θέλουν την Ford να λανσάρει μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του Ranger pick-up τοποθετώντας στο μηχανοστάσιο τον «Godzilla» V8 κινητήρα του Super Duty χωρητικότητας 7,3 λίτρων. Στόχος της μάρκας λέγεται πως είναι να κατασκευάσει έναν αντίπαλο για το Rebel TRX της Ram που από την πλευρά του, έχει κάτω από καπό έναν Hellcat V8 κινητήρα. Σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχει έντονη φημολογία πως η Fiat-Chrysler ετοιμάζει και μια ΤR έκδοση του Rebel με ένα Banshee V8 μοτέρ…
 
Mέχρι αυτή την στιγμή πάντως, για όλα τα παραπάνω, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα. Οι ειδικοί αναλυτές θεωρούν πάντως πως η Ford δεν έχει άλλη λύση από το να κατασκευάσει μια πιο ισχυρή έκδοση του Ranger Raptor που θα έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη (πάνω από 700 άλογα). Φήμες κάνουν λόγο πως το «Godzilla» θα μπορούσε να τοποθετηθεί και στην Μustang, ωστόσο διαρροές από την Ford αναφέρουν πως η εταιρεία δεν έχει καμία πρόθεση να τροποποιήσει τον 7,3 λίτρων κινητήρα για να χωρέσει στο πασίγνωστο pony car.

Περισσότερες πληροφορίες για τις τελικές αποφάσεις της Ford θα γίνουν γνωστές σύντομα.

Hyundai
NISSAN