H Toyota ανέφερε πως ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων συνδυάζεται με ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ZF.

H Supra θα είναι σε θέση να κάνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα.

Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα τρία προαιρετικά πακέτα Connect, Sport και Premium.

H έναρξη πωλήσεων του μοντέλου έχουν προγραμματιστεί για αυτό το Μάρτιο.

Με νέο 2λιτρο μοτέρ η Toyota Supra στην Ευρώπη

3.701 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2020)

Την γκάμα της Supra στην Ευρώπη αποφάσισε να επεκτείνει η Toyota ανακοινώνοντας έναν νέο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος θα βρεθεί στο πλευρό του ήδη υπάρχοντος 3λιτρου.


Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Toyota αναφέρει πως ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων συνδυάζεται με ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ZF.  Ο συνδυασμός αυτός θα προσφέρει στο μοντέλο 258 ίππους και 400 Nm ροπής, ενώ η Supra θα είναι σε θέση να κάνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να οριοθετείται μέσω ηλεκτρονικού κόφτη στα 250 χλμ./ώρα.
 
Παράλληλα η μάρκα αναφέρει πως ο μικρότερος κινητήρας (σε σχέση με τον 3λιτρο) κατεβάζει το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου κατά 100 κιλά, ενώ το γεγονός πως είναι τοποθετημένος ακόμα πιο κοντά στο κέντρο πετυχαίνει τέλεια κατανομή βάρους 50:50 μπροστά και πίσω.
 
Από εκεί και πέρα, μέρος του εξοπλισμού είναι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ηχοσύστημα με 4 ηχεία, οθόνη 8,8 ιντσών και μαύρα καθίσματα Alcantara. Ο στάνταρ εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει ανίχνευση πεζών και ποδηλατών με δυνατότητα πέδησης, το σύστημα διατήρησης λωρίδας, αλλά και τα intelligent speed assist και road sign assist.
 
Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα τρία προαιρετικά πακέτα Connect, Sport και Premium. Το πακέτο Connect προσθέτει πλοήγηση και επιπλέον τεχνολογίες συνδεσιμότητας. Το πακέτο Sport προσθέτει χαρακτηριστικά προσανατολισμένα στην απόδοση, όπως αναβαθμισμένα φρένα, προσαρμοζόμενη -ανάλογα με το οδηγικό mode- ανάρτηση και ενεργό διαφορικό. Το πακέτο Premium προσφέρει ένα ηχοσύστημα JBL με 12 ηχεία, head-up display, ασύρματο φορτιστή smartphone, ηλεκτρική ρύθμιση καθισμάτων με μνήμη, και μαύρα δερμάτινα καθίσματα. Περιλαμβάνει επίσης το πακέτο Connect ενώ προστίθεται νέες δυνατότητες φωτισμού και πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους.
 
Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και μία ειδική έκδοση Fuji Speedway, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 200 μονάδες. Τα μοντέλα αυτά θα περιλαμβάνουν λευκή μεταλλική βαφή, ματ μαύρες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και κόκκινα καπάκια στους καθρέπτες. Στο εσωτερικό θα τοποθετηθούν ανθρακονημάτινα διακοσμητικά και κόκκινη και μαύρη ταπετσαρία Alcantara. Η έκδοση Fuji Speedway θα προσφέρεται επίσης με τα προαιρετικά πακέτα Connect και Sport ως στάνταρ.
 
Πληροφορίες σχετικά με την τιμή δεν έχουν γίνει γνωστές, κάτι που πρέπει να περιμένουμε κοντά στην έναρξη πωλήσεων του μοντέλου που έχουν προγραμματιστεί για αυτό το Μάρτιο.

FORD E-TRANSIT
citroen