Στην εικόνα βλέπετε το τρέχον Ford Ranger Wildtrak.

Με νέο υβριδικό σύστημα το επόμενο Ford Ranger;

1.855 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2020)

Πάνω σε ένα νέο plug-in υβριδικό σύστημα εργάζεται η Ford με το οποίο θα εξοπλίσει την επόμενη γενιά του Ranger, που με τη σειρά του θα γίνει το πρώτο μοντέλο της μάρκας το οποίο θα τροφοδοτηθεί από το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο.

Οι πληροφορίες για το pick-up της Ford έρχονται από τη μακρινή Αυστραλία. Ωστόσο το γεγονός πως το Ranger αποτελεί ένα παγκόσμιο προϊόν για την Αμερικανική μάρκα, με διαθεσιμότητα σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία και άλλες αγορές, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον γύρω από τη νέα γενιά του μοντέλου.
 
Όπως αναφέρουν λοιπόν τα μέσα, η νέα γενιά του Raptor θα έρθει με ένα ολοκαίνουργιο plug-in υβριδικό σύστημα, το οποίο δεν έχει εγκατασταθεί σε κανένα προϊόν της Ford μέχρι σήμερα. Αυτό θα αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,3 λίτρων που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων και υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα, για συνδυασμένη ισχύ 367 ίππων και 680 Nm ροπής. Τονίζεται μάλιστα πως το σύστημα μετάδοσης κίνησης θα είναι διαφορετικό από τα αντίστοιχα 3,0 και 2,5 λίτρων της Ford που βρέθηκαν στα Explorer και Kuga.
 
Εκτός από το ηλεκτροκίνητο σύστημα, το νέο Ranger, λέγεται πως θα έχει στη διάθεσή του και δύο κινητήρες ντίζελ. Έναν 2λιτρο twin-turbo κινητήρα και ένας μεγαλύτερος V6 twin-turbo 3,0 λίτρων που θα προσφέρουν 213 και 253 ίππους, χωρίς να γίνεται συγκεκριμένο σε ποιες αγορές θα διατεθούν τα δύο αυτά μοτέρ. Παράλληλα λέγεται πως σε όσες αγορές το Rangerπροσφέρεται με τον πεντακύλινδρο ντίζελ των 3,2 λίτρων θα διακοπεί.
 
Τέλος στο τεχνολογικό μέτωπο, το νέο Ranger θα αποκτήσει το σύστημα ψυχαγωγίας SYNC4 της Ford με κάθετη οθόνη 12,8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με τις εφαρμογές Android Auto και Apple CarPlay. Επιπλέον μια ακόμα οθόνη 10,25 ιντσών θα είναι παρούσα η οποία θα έχει το ρόλο του πίνακα οργάνων σε μια διάταξη που θα μοιάζει πολύ με το εσωτερικό της Mustang Mach-E.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center