Το Nissan 370Z 50th Anniversary Edition.

To νέο μοντέλο Ζ θα έχει έμπνευση από το 240Ζ.

Mε ρετρό στοιχεία ο διάδοχος του 370Ζ;

2.048 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2020)

Έντονες είναι οι επιρροές που θα έχει το επόμενο μοντέλο της σειράς Ζ από το 240Ζ. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.


Παρά το γεγονός ότι η Nissan δεν το επιβεβαιώνει, οι πληροφορίες από το στρατόπεδο της ιαπωνικής φίρμας κάνουν λόγο οι μηχανικοί της εργάζονται πυρετωδώς πάνω στο επόμενης γενιάς μοντέλο Ζ.

Πηγές κάνουν μάλιστα λόγο πως η Nissan, αν και θα διατηρήσει το σχήμα του τωρινού 370Ζ, η σχεδίασή του θα αλλάξει ριζικά καθώς θα εμπνευστεί περισσότερο από το 240Ζ και θα υιοθετήσει πιο τετραγωνισμένο πρόβολο και στρογγυλά φωτιστικά σώματα ενώ το πίσω μέρος θα έχει αρκετές επιρροές από το 300ΖΧ της δεκαετίας του 1990.

Εκτενείς θα είναι οι διαφοροποιήσεις στον εσωτερικό διάκοσμο, αφού η καμπίνα του επόμενου μοντέλου της σειράς Ζ δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτή του 370Ζ. O νέος διάκοσμος θα είναι σαφώς πιο μοντέρνος ενώ, φυσικά, θα λάβει το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment της φίρμας παρέα με μια οθόνη για την υποστήριξη των λειτουργιών του.

Όσον αφορά την πηγή ισχύος, ο twin-turbo V6 των 3,0 λίτρων πιθανόν θα λάβει το χρίσμα σε συνδυασμό είτε με ένα 9άρι αυτόματο είτε με κάποιο μηχανικό κιβώτιο ενώ, στη έκδοση NISMO, το αυτοκίνητο θα φτάνει σε ισχύ κοντά στα 500 άλογα.

Πληροφορίες για το πότε θα δούμε τον διάδοχο του 370Ζ δεν υπάρχουν αλλά οι αναφορές συγκλίνουν πως αυτό πρόκειται να γίνει σε ένα ή δύο χρόνια από τώρα. Με την Nissan να θέλει να λανσάρει 12 νέα αυτοκίνητα μέσα στους επόμενους 20 μήνες, φημολογείται πως το νέο sportscar είναι σίγουρα ένα από αυτά.
 

Mercedes
skoda