H Skoda Superb iV, διαθέτει ένα βενζινοκινητήρα 1.4 TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα, που συνδυαστικά αποδίδουν ισχύ 218 ίππων.

Mεγάλες οι προσδοκίες για την plug-in Superb

2.924 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2019)

Η ίδια η Skoda αναφέρει πως η έναρξη παραγωγής της plug-in υβριδικής Superb αποτελεί σημείο σταθμό στην ιστορία της. Διαβάστε τις προσδοκίες που έχει.

Tην παραγωγή της plug-in υβριδικής Superb στο εργοστάσιό της στο Kvasiny της Τσεχίας ξεκίνησε η Skoda με την ίδια την εταιρεία να κάνει λόγο πως οι πωλήσεις της αναμένεται να φτάσουν τις 15.000 αυτοκίνητα, δηλαδή περίπου στο 20% των συνολικών ταξινομήσεων του μοντέλου.

Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Παραγωγής της Skoda, Marek Jancak, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην εκδήλωση ότι η έναρξη της παραγωγής της plug-in υβριδικής Superb αποτελεί ορόσημο τόσο σημαντικό για την εταιρεία όσο και η ίδρυσή της ή η αγορά της από τον Όμιλο Volkswagen.

Η Skoda ξεκινάει με αυτόν τον τρόπο ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης το οποίο προβλέπει το λανσάρισμα 10 ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2022, συμπεριλαμβανομένων του ηλεκτρικού Citigo και του SUV που θα βασιστεί πάνω στην καινούρια MEB πλατφόρμα του VW Group.
Aν η Superb καταφέρει να πετύχει 15.000 πωλήσεις ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Jato Dynamics, θα καταφέρει να πάρει την δεύτερη θέση στην Ευρώπη πίσω από το plug-in υβριδικό Mitsubishi Outlander και μπροστά από το Volvo XC60.

Σημειώνεται πως η Skoda Superb iV, διαθέτει ένα βενζινοκινητήρα 1.4 TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα, που συνδυαστικά αποδίδουν ισχύ 218 ίππων (160 kW). Η αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση είναι έως 56 χιλιόμετρα ενώ η συνδυαστική αυτονομία φτάνει τα 930 χιλιόμετρα (κατά τον νέο, αυστηρό κύκλο WLTP).

Η έναρξη πωλήσεων της Superb iV είναι προγραμματισμένη για το πρώτο τρίμηνο του 2020.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto