• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η νέα Mercedes GLC Coupe αναμένεται να αποκτήσει του χρόνου AMG έκδοση, η οποία δε θα πάρει το σύνολο της «αδελφής» C 63 AMG, αλλά αυτό της ισχυρότερης E 63.

Mercedes-AMG GLC 63 Coupe

2.157 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/4/2016

Η νέα Mercedes GLC Coupe αναμένεται να αποκτήσει του χρόνου AMG έκδοση, η οποία δε θα πάρει το σύνολο της «αδελφής» C 63 AMG, αλλά αυτό της ισχυρότερης E 63. Δείτε για τι νούμερα απόδοσης μιλάμε…

 
Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που γράφαμε για την επέκταση της Mercedes-AMG γκάμας. Δύο από τα επερχόμενα μοντέλα θα είναι τα GLC 63 και GLC 63 Coupe και από ότι φαίνεται δε θα χρησιμοποιήσουν το V8 μοτέρ της «αδελφής» τους, της C 63.

Τα πιο πάνω προέρχονται από το αφεντικό της Mercedes-AMG, Tobias Moers, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε πως οι κορυφαίες εκδόσεις της GLC θα δανειστούν τον κινητήρα τους από την επερχόμενη Mercedes-AMG E 63.


Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα νούμερα, είναι σίγουρο πως η Ε 63 δε θα βγάζει την απόδοση της C 63, της οποίας το 4λιτρο twin-turbo V8 μοτέρ παράγει 476 και 510 άλογα. Μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε κάτι κοντά στους 550 ίππους για την «απλή» έκδοση και περίπου 600 για την «S» εκδοχή.

Πιθανότατα, η απόδοση του κινητήρα θα είναι χαμηλότερα στις GLC 63 και GLC 63 Coupe, προκειμένου να κρατηθεί η «ιεραρχία» στη γκάμα και να μην υπάρξουν φαινόμενα «κανιβαλισμού». Το ντεμπούτο του «καυτού» γερμανικού SUV αναμένεται να γίνει μέσα στην επόμενη χρονιά, μετά το λανσάρισμα της Mercedes-AMG E 63.