Η Mercedes παρουσίασε επιτέλους την πολυαναμενόμενη GLC Coupe.

Mercedes GLC Coupe (video)

13.587 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/3/2016

Η Mercedes-Benz παρουσίασε και επίσημα την πολυαναμενόμενη κουπέ έκδοση της GLC, η οποία θα πραγματοποιήσει την επίσημη εμφάνισή της στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και θα είναι διαθέσιμη το Φθινόπωρο.

 

Όσοι μας παρακολουθείτε εντατικά θα έχετε ήδη δει στις αποκλειστικές, ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες μας, την εμφάνιση της GLC Coupe, επομένως δεν μπορούμε να πούμε πως νιώθουμε έκπληξη με την εμφάνισή της. Η GLC Coupe ακολουθεί πιστά τα σχεδιαστικά μονοπάτια της GLC (με την οποία εξάλλου μοιράζεται το πάτωμα, τα μηχανικά μέρη και φυσικά τον τόπο καταγωγής που θα είναι το εργοστάσιο στη Βρέμη), με τις πίσω κολόνες να είναι έντονα κεκλιμένες. Χαρακτηριστικό που προσδίδει στο γερμανικό SUV και τον πολυπόθητο δυναμισμό των κουπέ αμαξωμάτων, θυσιάζοντας φυσικά πρακτικότητα και ευρυχωρία καθώς παρά την ύπαρξη πέντε θυρών το αυτοκίνητο έχει χάσει χώρο για το κεφάλι των πίσω επιβατών.

Δείτε περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

Όπως είναι προφανές, με την GLC Coupe η Mercedes βάζει στο στόχαστρο της την BMW X4 αλλά και την Porsche Macan. Το μήκος της GLC Coupe είναι στα 4,7 μέτρα, ενώ το ύψος της φτάνει τα 1,6 μέτρα. Όσον αφορά το μεταξόνιό της αυτό είναι 2,87 μέτρα, ίδιο με της GLC. Ο αεροδυναμικός συντελεστής της είναι Cd: 0,31 ενώ ζυγίζει 1.710 κιλά (GLC 250 4MATIC).

Μελλοντικά θα ακολουθήσουν φυσικά και ισχυρότερες εκδόσεις, καθώς και AMG, ενώ υπάρχει ήδη στα σκαριά υβριδική plug-in έκδοση, αλλά και πισωκίνητες εκδόσεις.