• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H μάχη για τα premium συνεχίζεται με την Mercedes σε νικητήρια πορεία έναντι της BMW.

Mercedes: Ξεπερνά την BMW στα Premium

Διαβάστηκε από 9957 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/1/2017

Σε πορεία να γίνει η νέα βασίλισσα στα premium αυτοκίνητα παγκοσμίως βρίσκεται η Mercedes, μετά από μια πολύ μεγάλη αύξηση πωλήσεων το 2016.

 
Μετά από 12 χρόνια, η BMW και η πρωτοκαθεδρία της στις premium μάρκες απειλείται ευθέως από την Mercedes, η οποία έκλεισε το 2016 με έναν θεαματικό αριθμό πωλήσεων. Πιο συγκεκριμένα, η Mercedes πούλησε 2,08 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέσα στο 2016 –και αν κανείς προσμετρήσει και την Smart, ο αριθμός ανεβαίνει στα 2,23 εκατομμύρια.

Ο αριθμός αυτός αναπαριστά μια αύξηση της τάξης του 11%  σε σχέση με τις πωλήσεις του 2015 και, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Mercedes θα ξεπεράσει την BMW και θα γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής premium οχημάτων στον κόσμο, τέσσερα χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο.
 
Σημεία-κλειδιά στην επιτυχία της Mercedes τα τελευταία χρόνια θεωρούνται το «διαζύγιο» με την Chrysler το 2007, η πρόσληψη του Gorden Wagener στην κεφαλή του σχεδιαστικού τμήματος αλλά και η επικέντρωση στην ποιότητα των αυτοκινήτων και όχι στο μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο αγοράς.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος Deiter Zetsche μίλησε δηλώνοντας τα εξής: «Είχαμε κάποια ελλείμματα και προβλήματα κόστους και ποιότητας. Και μαζί με την Chrysler δεν μπορούσαμε να θεωρηθούμε αμιγώς premium κατασκευαστής. Από τότε έχουμε δουλέψει σκληρά και σήμερα είμαστε στους πρώτους, αν όχι οι πρώτοι, σε θέματα καινοτομίας, ποιότητας, σχεδίασης και ασφάλειας».

Είναι άξιο να σημειωθεί ότι η αναγέννηση της εταιρείας ξεκίνησε το 2013 με την νέα S-Class, η οποία έφερε μια εντελώς νέα σχεδιαστική γλώσσα και οδήγησε σε περισσότερα μοντέλα, όπως τα C-Class, E-Class, CLA και GLA.
 

 
  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΣΤΟΣ

    ΑΝ Η MERCEDES ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΓΚΑΜΑ ΤΗΣ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ A-CLASS, B CLASS, CLA, GLA, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ 4 ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

     
  • loukia

    Η mercedes και η toyota, είναι οι πιο δυνατές εταιρείες κατασκευής στο χώρο του οχήματος... μπορεί να έχουν πάρα πολλά μείον σε σχέση με άλλους ακόμα και πάρα πολύ μικρότερους κατασκευαστές, όμως με θέληση, κ.τ.λ. με ανθρώπους που πιστεύουν στα όνειρα μπορούν να συνεχίσουν... αν δεν το κάνουν τότε θα εξαφανιστούν μία μέρα...