5 φωτογραφίες »

Οι εσωτερικοί χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές είναι ένα από τα δυνατά σημεία του νέου Hyundai i20.

Πόσα λίτρα είναι το πορτ μπαγκάζ του νέου Hyundai i20;

20.851 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2020)

Τετραγωνισμένο και έξυπνο: Αναφερόμαστε στο χώρο αποσκευών του νέου Hyundai i20, ο οποίος πέρα από μεγάλος έχει καλό σχήμα και μια έξυπνη πατέντα που θα σου λύσει τα χέρια.


Το νέο Hyundai i20 πάτησε τις ρόδες του στην ελληνική αγορά και ανάμεσα στα στοιχεία με τα οποία ξεχώρισε στη δοκιμή του ήταν και η προσφορά σε χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Συγκεκριμένα, όπως έδειξαν οι μετρήσεις του τμήματος μετρήσεων του AutoΤρίτη το νέο Hyundai i20 προσφέρει +30 χλστ. αέρα για τα γόνατα των πίσω επιβατών, +13 χλστ. για το κεφάλι και +19 χλστ. για το κεφάλι (1.366 χλστ., 42 χλστ. και 138 χλστ. αντίστοιχα), που σημαίνει ότι στο πίσω κάθισμα μπορούν να φιλοξενηθούν με μεγαλύτερη άνεση τρεις ενήλικες επιβάτες. Τι γίνεται με τον χώρο αποσκευών του; 

Τετραγωνισμένο πορτ-μπαγκάζ και έξυπνη θέση για την εταζέρα
Ανοίγοντας την πίσω πόρτα του πορτ-μπαγκάζ του i20 συναντά κανείς ένα μεγάλο χώρο αποσκευών, τετραγωνισμένο στις εσωτερικές του διαστάσεις, με μεγάλο άνοιγμα, διπλό πάτο που θα σε βολέψει και με μία έξυπνη πατέντα που δεν έχουμε συναντήσει σε άλλα μοντέλα. 

Αναφερόμαστε στην εταζέρα η οποία «σύρεται» σε ειδική σχισμή και μπορεί να σταθεί όρθια πίσω από την πλάτη των καθισμάτων με αποτέλεσμα να μπορείς να τοποθετήσεις με μεγαλύτερη ευκολία ογκώδη αντικείμενα χωρίς να χάνεται ωφέλιμος χώρος από το πορτ-μπαγκάζ (βλ. φωτογραφίες κάτω). 

Επιπλέον, στη δεξιά πλευρά του χώρου αποσκευών υπάρχει ειδική υποδοχή για να στερεώσεις τον πυροσβεστήρα και το τρίγωνο, ωστόσο θα θέλαμε να υπάρχει και από την απέναντι μεριά ένας μικρός χώρος αποθηκευτικός χώρος. 

Συνεχίζοντας την αξιολόγηση, κάτω από το πάτωμα υπάρχει πολύς χώρος στη θέση της ρεζέρβας μιας και το μοντέλο διατίθεται με κιτ επισκευής ελαστικών, ωστόσο δεν προσμετρήθηκε στην μέτρησή μας μιας και δεν είναι χρηστικός. 

Τέλος, αναφορικά με τις εσωτερικές διαστάσεις, το άνοιγμα της πόρτας, και το κατώφλι να σημειώσουμε πως το Hyundai i20 διαθέτει μεγάλο άνοιγμα (1.110 χλστ.), καλό ελάχιστο και μέγιστο εσωτερικό πλάτος (1.070 και 1.230 χλστ. αντίστοιχα), ενώ χαμηλό είναι και το κατώφλι φόρτωσης εσωτερικά (390 και 510 χλστ. ανάλογα τη θέση του διπλού πάτου). Όσον αφορά τέλος στην μέτρηση του χώρου αποσκευών το Hyundai i20 έχει μέγιστη χωρητικότητα 305 λίτρα, νούμερο που το φέρνει ψηλά στη σχετική κατάταξη του τμήματος μετρήσεων στη μέτρηση του πραγματικού χώρου αποσκευών της κατηγορίας των μικρών. 

+ «Συρόμενη» εταζέρα, πλάτος ανοίγματος πόρτας, διπλός πάτος
- Μη εκμετάλλευση του χώρου της ρεζέρβας, απουσία κρυφής θήκης στα πλάγια

Toyota
moto