Michelin Uptis: Πρεμιέρα για το ελαστικό χωρίς αέρα!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Michelin Uptis: Πρεμιέρα για το ελαστικό χωρίς αέρα!

13.652 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2021)

Το νέο ελαστικό της Michelin ονομάζεται Uptis, είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ και υαλοβάμβακα, υπόσχεται να έχει μεγαλύτερη διάρκεια από τα τυπικά λάστιχα, να προσφέρει μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου, είναι ανακυκλώσιμο, αλλά το πιο σημαντικό απ' όλα είναι πως δεν χρειάζεται αέρα!

Την πρώτη του δημόσια παρουσίαση πραγματοποίησε το νέο επαναστατικό ελαστικό Michelin Uptis, το οποίο διαφέρει αρκετά από τα λάστιχα που γνωρίζουμε σήμερα και έχει ως βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα πως δεν χρειάζεται αέρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Δεν τρυπάει, δε θέλει αέρα

Όπως ανέφεραν κατά την παρουσίασή του οι άνθρωποι της Michelin, το Uptis είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που έψαχναν ένα ελαστικό που να είναι ανθεκτικό στα τρυπήματα, στην ακανόνιστη πίεση αέρα (αφού δεν χρειάζεται), αλλά και να εξαλείφει ζημιές στο πλευρικό τοίχωμα. Μάλιστα σύμφωνα με όσα υποστήριξε η εταιρεία, όσοι οδήγησαν ή ταξίδεψαν με αυτοκίνητο στο οποίο είχε εφαρμοστεί το συγκεκριμένο ελαστικό δεν συνειδητοποίησαν ότι ήταν διαφορετικά.
 

Εξοικονομεί καύσιμο 

Βάσει των όσων λέει η εταιρεία, τα τρυπήματα, οι ζημιές στα πλευρικά τοιχώματα και η ακανόνιστη, πρόωρη φθορά λόγω λανθασμένων πιέσεων αέρα, προκαλούν σπατάλη πάνω από 200 εκατομμύρια ελαστικών κάθε χρόνο. Επίσης λάθος φουσκωμένα ελαστικά οδηγούν σε αμέτρητα λίτρα επιπλέον καυσίμου που καταναλώνονται ετησίως. Όλα αυτά με το Michelin Uptis θα ψάξουν να ισχύουν.
 

Φτιαγμένο από καουτσούκ και μείγμα υαλοβάμβακα

Η κατασκευή του ελαστικού Uptis χρησιμοποιεί ένα μείγμα από κανονικό καουτσούκ και ένα εύκαμπτο, ισχυρό και ελαφρύ μείγμα υαλοβάμβακα, για το οποίο η Michelin έχει 50 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το ελαστικό διατηρεί το σχήμα του χάρη στις πολλές «ακτίνες» που υπάρχουν στο ενδιάμεσο. Παράλληλα μετά το τέλος ζωής του μπορεί να ανακυκλωθεί ή ακόμα και να ξαναφτιαχτεί από την αρχή χρησιμοποιώντας τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης.
 

Αφαιρεί βάρος από τα αυτοκίνητα 

Επίσης χάρη στο Uptis οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν θα χρειάζεται να συνοδεύσουν τα αυτοκίνητά τους με εφεδρικό τροχό, γρύλο ή κιτ επισκευής ελαστικών, ενώ δεν χρειάζεται και τα συστήματα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, τα οποία αφαιρούν βάρος από το όχημα!  
 

Στην αγορά της Ασίας το 2024

Η Michelin έχει προγραμματίσει να λανσάρει το νέο ελαστικό στην αγορά της Ασίας το 2024, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το κόστος μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η επανάσταση στα ελαστικά έγινε!
-Δεν τρυπάει, δε θέλει αέρα.
-Εξοικονομεί καύσιμο
-Ανακυκλώνεται
-Μειώνει το βάρος των ΙΧ αφού δεν χρειάζονται ρεζέρβα και γρύλο
-Από το 2024 διαθέσιμο αρχικά στην Ασία.
Θα το έβαζες στο αμάξι σου με κάθε κόστος ή θα προτιμούσες τα παραδοσιακά;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda