Μικρό, μικρό SUV και οικογενειακό SUV πληρώνουν τα ίδια για service

4.321 Επισκέψεις στο άρθρο (6/4/2024)
Μικρό, μικρό SUV και οικογενειακό SUV πληρώνουν τα ίδια για service
2 Φωτογραφίες »

- Στην 5ετία για service και ανταλλακτικά θα πληρώσεις 2.225
- Πιο προσιτά τα μικρά SUV με κόστος 2.130 ευρώ
- Πιο ακριβά τα οικογενειακά SUV με 2.300 ευρώ
- 2.240 ευρώ θα πληρώσεις για ένα μικρό μοντέλο

Στην 5ετία για service και ανταλλακτικά θα πληρώσεις 2.225 ευρώ

Ένα καινούριο αυτοκίνητο πέρα από το κόστος αγοράς, απαιτεί και ένα σεβαστό ποσό για τη συντήρησή του (service) και τις φθορές σε κάποια βασικά ανταλλακτικά (τακάκια, δισκόπλακες, φρένων, δίσκο-πλατό και μπαταρία), τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην εγγύηση και θα χρειαστεί να πληρώσετε.

Το κόστος λοιπόν  που θα χρειαστεί να πληρώσει ένας κάτοχος για τη συντήρηση του αυτοκινήτου του και τα παραπάνω ανταλλακτικά, τα πρώτα 5 χρόνια είναι κατά μέσο όρο 2.200 ευρώ (440 ευρώ το χρόνο), υπολογίζοντάς ως μέσο όρο το κόστος των πιο δημοφιλών μοντέλων ανάμεσα στα μικρά, τα μικρά SUV και τα οικογενειακά SUV. Εδώ να τονίσουμε πως όλες τις τιμές, τις έχουμε συγκεντρώσει από τους υπεύθυνους των τμημάτων After Sales των μαρκών.   

Πιο προσιτά τα μικρά SUV με κόστος 2.130 ευρώ

Θα περίμενε κανείς ότι τα μικρά μοντέλα έχουν το πιο φθηνό service, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η κατηγορία των μοντέλων με το φθηνότερο service είναι αυτή των μικρών SUV, τα οποία κατά μέσο όρο για ανταλλακτικά και service απαιτούν στην 5ετία 2.130 ευρώ. Η αν το θέλετε σε ετήσια βάση 426 ευρώ.

Πιο ακριβά τα οικογενειακά SUV με 2.300 ευρώ

Τα μικρομεσαία SUV ή αλλιώς οικογενειακά SUV είναι πάντως η κατηγορία με το πιο ακριβό κόστος συντήρησης. Συγκεκριμένα ο μέσος όρος του κόστους είναι στα 2.300 ευρώ. Δηλαδή 460 ευρώ το χρόνο. Πολύ μικρή διαφορά τόσο από το μέσο όρο, όσο και από τα μικρά SUV που έχουν το φθηνότερο service. 

2.240 ευρώ θα πληρώσεις για ένα μικρό μοντέλο

Πιο κοντά στο μέσο όρο είναι η κατηγορία των μικρών μοντέλων, τα οποία μην ξεχνάμε πως είναι και τα πιο δημοφιλή από πλευράς πωλήσεων στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα το μέσο κόστος συντήρησης (service και ανταλλακτικά) είναι στα 2.240 ευρώ. Δηλαδή σχεδόν όσο ο μέσος όρος που ισχύει για όλα τα μοντέλα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
SEAT