Την υπ αριθμόν 100.000ή Lotus γιόρτασε η εταιρεία.

το αμάξωμα φέρει και την υπογραφή του πάλαι ποτέ οδηγού.

Η Evora GT410 Sport θα μπει σε λοταρία.

Μοναδική Evora GT410 Sport

1.952 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2018)

Την υπ αριθμόν 100.000ή Lotus γιόρτασε η εταιρεία, η οποία είναι μια Evora GT410 Sport και δημιουργήθηκε στη μνήμη του Jim Clark. Δείτε περισσότερα.

Σχεδιασμένη για να τιμήσει τη μνήμη του οδηγού αγώνων Jim Clark, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από 50 χρόνια, η μία και μοναδική Evora GT410 Sport παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο στο Goodwood Festival of Speed, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των παρευρισκομένων.
 
Δεδομένου ότι αντλεί έμπνευση από την Elan S2 που οδήγησε ο Clark στη δεκαετία του 1960, η Evora έχει ένα κόκκινο εξωτερικό χρώμα, με την οροφή να είναι βαμμένη σε ασημένια απόχρωση, όπως και τα καπάκια των πλαϊνών καθρεπτών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το αμάξωμα φέρει και την υπογραφή του πάλαι ποτέ οδηγού.
Σε ότι αφορά τον κινητήρα ο υπερτροφοδοτούμενος V6 3,5 λίτρων ο οποίος προσφέρει 415 ίππους και 569 Nm ροπής είναι αυτός που δίνει ισχύ στο βρετανικό αυτοκίνητο, καθιστώντας το ικανό να πιάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 305 χλμ./ώρα.
 
Μια και αναφερθήκαμε στον Jim Clark να πούμε πως κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του καριέρας, κέρδισε τον Indianapolis 500 και στέφθηκε δύο φορές ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, παίρνοντας 25 νίκες και 33 pole position σε 72 συνολικά αγώνες. Δυστυχώς, ο Clark έχασε τη ζωή του το 1968 στο Hockenheimring όταν έχασε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια του αγώνα και προσέκρουσε στα παρακείμενα δέντρα.
 
Τέλος να τονίσουμε πως αυτή η Evora GT410 Sport θα μπει σε λοταρία και θα κληρωθεί σε ένα τυχερό. Το κόστος της συμμετοχής στην κλήρωση ανέρχεται στις 20 λίρες Αγγλίας και τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση ενός νέου μουσείου στη γενέτειρα του Jim Clark στο Duns.   

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda