H Μercedes CLA εντυπωσιάζει με τη σχεδίασή της.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H Μercedes CLA εντυπωσιάζει με τη σχεδίασή της.

Mercedes CLA

89.673 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2013)

Η Mercedes γράφει για μια ακόμη φορά ιστορία, λανσάροντας το πρώτο μικρομεσαίο (ή compact) κουπέ της αυτοκίνησης. Και μάλιστα -όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν από 10 περίπου χρόνια με τη CLS- το κάνει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Η CLA βασίζεται στην καινούργια μικρομεσαία πλατφόρμα των Mercedes A-Class και B-Class, στοχεύοντας, τόσο στην παραδοσιακά κορυφαία άνεση και ποιότητα κύλισης των δημιουργιών με το αστέρι στη μάσκα, όσο και στον οδηγικό και οδικό δυναμισμό τους. Έτσι, στοιχεία όπως το χαμηλό κέντρο βάρους, η επίσης χαμηλά τοποθετημένη θέση οδήγησης και η ευρεία χρήση ελαφριών υλικών (π.χ. αλουμίνιο) σε πλαίσιο και ανάρτηση, ανάγονται σε κρίσιμους παράγοντες για τον επιτυχή συνδυασμό της άνεσης με το δυναμισμό κατά την οδήγηση.

Γιατί μας ξάφνιασε ευχάριστα
Η Mercedes με τη νέα CLA βρήκε πραγματικά… χρυσάφι! Το νέο γερμανικό 4θυρο κουπέ μας ξάφνιασε θετικά φέτος, αφού διαθέτει εντυπωσιακή σχεδίαση, προσφέροντας και με το παραπάνω στον κάτοχό του το κύρος που αναζητεί από ένα σύγχρονο μοντέλο, την ίδια στιγμή που οι διαστάσεις δεν ξεφεύγουν σημαντικά, όπως -και πολύ περισσότερο- τα χρήματα απόκτησής του. Φυσικά, η εξαιρετική αεροδυναμική, οι τεχνολογικές λύσεις και συστήματα, αλλά και η κορυφαία ποιότητα κύλισης μαζί με τον έξτρα δυναμισμό της οδικής συμπεριφοράς, «δένουν» αρμονικά με αποτέλεσμα ένα από τα πλέον εντυπωσιακά πακέτα της εποχής. Είναι μάλιστα τόσο ζηλευτή η επιλογή μιας CLA στη γκάμα της μάρκας, ώστε να δημιουργεί έναν εσωτερικό ανταγωνισμό, έναντι της μεγαλύτερης Mercedes C-Class. Αλλά, η Mercedes μας ετοιμάζει κάτι εξίσου εντυπωσιακό του χρόνου, στη νέα γενιά της C-Class. 

Κορυφαία αεροδυναμική επίδοση για το αμάξωμα της CLA, με το συντελεστή οπισθέλκουσας να πέφτει στο 0,23 και να δημιουργεί ρεκόρ για αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.

Κορυφαία αεροδυναμική επίδοση για το αμάξωμα της CLA, με το συντελεστή οπισθέλκουσας να πέφτει στο 0,23 και να δημιουργεί ρεκόρ για αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
skoda