3 φωτογραφίες »

Πριν από τρία χρόνια κινεζικά μέσα ενημέρωσης είχαν δώσει στο φως της δημοσιότητας σχέδια που είχαν διαρρεύσει και έδειχναν ένα SUV από τη Lotus.

Μπαίνει σε παραγωγή φέτος το SUV της Lotus;

1.699 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2020)

Η Lotus εδώ και αρκετό καιρό φημολογείται πως έχει στα σκαριά την κατασκευή ενός SUV αυτοκινήτου και όπως φαίνεται το συγκεκριμένο μοντέλο δεν αποκλείεται να είναι πολύ κοντά στην παραγωγή του!


Σύμφωνα με αναφορές ξένων Μέσων η παραγωγή του εν λόγω SUV πιθανότατα θα έχει ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους, με το μοντέλο να κατασκευάζεται στην πόλη Wuhan της Κίνας. Μάλιστα φημολογείται πως η ονομασία του ενδέχεται να είναι Lambda κάτι που αν ισχύσει και στην πράξη, τότε θα το καταστήσει το πρώτο αυτοκίνητο της Lotus που το όνομά του δεν ξεκινάει από το αγγλικό γράμμα «Ε». Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η Hyundai κατασκευάζει η ίδια έναν κινητήρα με την ονομασία «Lambda», οπότε είμαστε επιφυλακτικοί κατά πόσο θα επιλεγεί από τους ανθρώπους της Lotus η συγκεκριμένη ονομασία.   
 
Από κει και πέρα το νέο SUV της Lotus SUV θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα SPA που χρησιμοποιείται από διάφορα μοντέλα της Volvo όπως τα XC90, S90, XC60, S60 και V60, αφού αμφότερες οι εταιρείες ανήκουν στην κινεζική Geely. Η υιοθέτηση της ήδη υπάρχουσας πλατφόρμας αφενός θα συμβάλει στη μείωση του κόστους ανάπτυξης, αφετέρου θα επιτρέψει στη Lotus να προσφέρει έναν αριθμό διαφορετικών κινητήρων εάν το επιλέξουν.
 
Οι λεπτομέρειες σχετικά με τους κινητήρες παραμένουν ασαφείς, αλλά είναι λογικό να υποθέσουμε ότι οι περισσότερες εκδόσεις του πρώτου SUV της Lotus θα διαθέτουν υπερτροφοδοτούμενους τετρακύλινδρους κινητήρες, ενώ μία Plug-In υβριδική έκδοση λέγεται επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Θυμίζουμε πως περίπου πριν από τρία χρόνια κινεζικά μέσα ενημέρωσης είχαν δώσει στο φως της δημοσιότητας σχέδια διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που είχαν διαρρεύσει και έδειχναν ένα SUV από τη Lotus. Αν και η βρετανική μάρκα ποτέ δεν προχώρησε στην επιβεβαίωση της αυθεντικότητας αυτών των σχεδίων, πιστεύεται ότι τα σχέδια είναι τα επίσημα!
 
Τέλος, εάν η φημολογία ότι η παραγωγή του νέου SUV θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους είναι ακριβής, μπορούμε να περιμένουμε την επίσημη παρουσίασή του νωρίτερα και όχι αργότερα από το τέλος του 2020.   

peugeot
test center