3 φωτογραφίες »

Τα ρομποτικά πόδια μπορούν να κινηθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Μπαίνει στην παραγωγή το Hyundai Elevate

1.769 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2020)

Ένα χρόνο μετά την παρουσίασή του, η Hyundai αποφάσισε να βάλει σε παραγωγή το πρωτοποριακό Elevate που μπορεί να κινηθεί πάνω από κάθε έδαφος.


Στην περσινή Έκθεση CES, η Hyundai αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο Elevate concept, ένα όχημα με τέσσερις τροχούς όπως ένα συμβατικό αυτοκίνητο που μπορούσε όμως να «βγάλει» ρομποτικά πόδια και να κινηθεί πάνω σε οποιοδήποτε τερέν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Hyundai θέλει να βάλει σε παραγωγή το Elevate δημιουργώντας μάλιστα ένα ολόκληρο τμήμα που θα εστιάσει πάνω στο όχημα αυτό και στο μέλλον θα κατασκευάσει και άλλα τέτοιου είδους οχήματα. Το νέο τμήμα αυτό έχει την ονομασία New Horizons Studio και θα έχει διευθυντή τον δρ. John Suh.

Η Hyundai πιστεύει ότι τo Εlevate θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μια ευρύτερη ποικιλία σκοπών, καθώς θα μπορούσε να είναι μια βιώσιμη λύση για άτομα με ειδικές ανάγκες σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν ράμπες. Η Hyundai βλέπει ένα μέλλον στο οποίο ένα άτομο με αναπηρία θα μπορούσε να καλέσει το Elevate, αυτό να φτάσει μέχρι την μπροστινή πόρτα του σπιτιού του και εκείνος με τη σειρά του να επιβιβαστεί ή να αποβιβαστεί με άνεση. Όντας αμιγώς ηλεκτρικό το πρωτότυπο βασίζεται στην τελευταία πλατφόρμα EV, παρέχοντας τη δυνατότητα εγκατάστασης διαφορετικών εξαρτημάτων ανάλογα με τις απαιτήσεις.
 
Τα ρομποτικά πόδια μπορούν να κινηθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να σηκωθούν και περάσουν πάνω από ένα εμπόδιο 1,5 μέτρου ή να περάσουν από ένα κενό αντιστοίχου διαμετρήματος. 

Φυσικά, ο ερχομός τέτοιων οχημάτων μέσα στην καθημερινότητά μας θα αργήσει να λάβει χώρα αφού η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda