4 φωτογραφίες »

To Tonale concept.

Nέα Αlfa Romeo Tonale

7.499 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2019)

Δείτε το μικρό αδερφάκι της Stelvio και μάθετε όλα όσα έχουν γίνει γνωστά. Πώς σας φαίνεται;

Στα αποκαλυπτήρια της πρώτου της compact SUV προχώρησε σήμερα η Alfa Romeo. Το όνομα του είναι Tonale και πρόκειται για ένα plug-in υβριδικό πρωτότυπο με σκοπό να δώσει μια καλή πρώτη γεύση στο κοινό για το πώς θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κάνει ντεμπούτο πολύ σύντομα. Το όνομα Tonale είναι εμπνευσμένο από την τοποθεσία Passo del Tonale που βρίσκεται στην Βόρεια Ιταλία σε υψόμετρο 1.883 μέτρων, με το Passo dello Stelvio, από όπου προέρχεται η ονομασία της Alfa Romeo Stelvio να βρίσκεται στα 2.757 μέτρα.

Αν και μέσω του concept η Alfa Romeo θέλει να δώσει στο κοινό μια ματιά από το μέλλον της, το Tonale υιοθετεί μια σειρά από ρετρό χαρακτηριστικά που θυμίζουν κάποια προηγούμενα μοντέλα της ιταλικής φίρμας. Ο πρόβολος έχει την γραμμή «Τribulo» ενώ η «Scudetto» γρίλια δίνει δυναμικά το παρών. Οι ζάντες 21 ιντσών θυμίζουν σε σχεδίαση αυτές της 33 Stradale, ενώ έντονες είναι οι επιρροές από μοντέλα όπως η Duetto, η Disco Volante Spider και η GT Junior.

Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι λιτός αλλά και αρκετά φουτουριστικός. Το μάτι πέφτει αμέσως στις δύο ψηφιακές οθόνες, με την μία να λειτουργεί ως πίνακας οργάνων και να έχει μέγεθος 12,3 ιντσών και την δεύτερη να υποστηρίζει το σύστημα ψυχαγωγίας του μοντέλου με μέγεθος 10,25 ιντσών. Οι αεραγωγοί έχουν πάνω τους πολύ μικρές οθόνες που δείχνουν την θερμοκρασία ενώ τα LED φώτα που βρίσκονται διάσπαρτα στην καμπίνα δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν έχουν αποκαλυφθεί, με την εταιρεία πάντως να αναφέρει πως πρόθεση της είναι το Τοnale στην έκδοση παραγωγής να γίνει διαθέσιμο με plug-in υβριδικό σύνολο.
 


Το αφεντικό της Alfa Romeo, κ. Tim Kuniskis υποσχέθηκε ότι το Tonale θα είναι ένα SUV «όπως και κανένα άλλο, το οποίο θα συμπεριλάβει τις βασικές αξίες της μάρκας: την προηγμένη τεχνολογία κινητήρων, την ηλεκτροκίνηση και τον εντυπωσιακό ιταλικό σχεδιασμό» ενώ ισχυρίστηκε ότι «δεν θα λανσάρουμε απλά ένα ακόμη CUV αλλά θα πρόκειται ένα CUV που μόνο η Alfa Romeo μπορεί να φτιάξει.»

Ο Kuniskis πρόσεθεσε ότι το Tonale «Δείχνει πως μπορεί να μοιάζει μια compact Alfa» και δεσμεύθηκε ότι το υβριδικό σύστημα κίνησης θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την οδηγική εμπειρία και όχι μόνο να βοηθήσει την φίρμα να επιτύχει τους στόχους εκπομπών CO2 που έχουν τεθεί. Ο ίδιος είπε: «Έχουμε βάλει τον οδηγό στο κέντρο για να έχει απίστευτη αίσθηση του αυτοκινήτου. Το Tonale θα έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και διαχρονικό σχεδιασμό που θα δείχνει το πάθος των σχεδιαστών του.»

Mercedes
moto