3 φωτογραφίες »

Νέα Aston Martin Valkyrie Spider με 1.150 άλογα

2.936 Επισκέψεις στο άρθρο (13/8/2021)

H Valkyrie Spider είναι το ταχύτερο cabrio μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Aston Martin, με την μάρκα μάλιστα να υπόσχεται «εξωγήινες» επιδόσεις.

Tην Spider έκδοση της Valkyrie παρουσίασε η Aston Martin με τους Βρετανούς να ισχυρίζονται πως το νέο μοντέλο είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο με ανοιχτή οροφή που έχουν κατασκευάσει ποτέ και ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια το αυτοκίνητο να μην διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που δημιούργησε ο Adrian Newey. Aυτός είναι ο λόγος που η Aston Martin προχώρησε μόνο σε κάποιες αναγκαίες αλλαγές την αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου, ενίσχυσε το σασί του και βελτίωσε την αεροδυναμική του απόδοση.


Οι πόρτες στην Spider έκδοση ανοίγουν διαφορετικά από αυτές της Valkyrie coupe.

Οι πόρτες στην Spider έκδοση ανοίγουν διαφορετικά από αυτές της Valkyrie coupe.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις τροποποιήσεις που πραγματοποίησε, οι Βρετανοί ωστόσο ανέφεραν πως το βάρος του υπερ-αυτοκινήτου θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό της coupe έκδοσης.

Η ισχύς της Valkyrie πηγάζει από έναν V12 κινητήρα 6,5 λίτρων σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ  που συνδυαστικά προσφέρουν στο αυτοκίνητο 1.150 άλογα και 900 Nm ροπής. Η Valkyrie Spider με την οροφή ανοιχτή μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα τα 330 χλμ./ώρα, αλλά εάν ο οδηγός αποφασίσει να κινηθεί με την οροφή κλειστή, το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 350 χλμ./ώρα. Οι επιδόσεις της Valkyrie Spider στο 0-100χλμ./ώρα δεν έχουν αποκαλυφθεί, ωστόσο η φίρμα ισχυρίζεται πως η επιτάχυνσή της είναι παρόμοια με αυτή που έχουν αυτοκίνητα LMP1 και πως οι χρόνοι που μπορεί να κάνει σε πίστα είναι «εξωγήινοι».

Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 85 αυτοκίνητα και οι πρώτες παραδόσεις θα αρχίσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2022. Η φίρμα ισχυρίζεται πως η ζήτηση για το αυτοκίνητο είναι τεράστια.
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
NISSAN