• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η πρώτη BMW Σειρά 3 Touring εισήλθε στην αγορά πριν από 32 χρόνια και σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει την έκτη γενιά του βάγκον μοντέλου.

H νέα BMW Σειρά 3 Touring έχει κερδίσει σε μήκος κατά 8 εκατοστά σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

H μεγάλη μάσκα «νεφρών» πλαισιώνεται από προβολείς LED.

Οι μεταλλικές ράγες οροφής έρχονται σε συνδυασμό με το πλαίσιο των παραθύρων.

Στο εσωτερικό η μάρκα αναφέρει πως τα επανασχεδιασμένα καθίσματα αποσκοπούν στην ακόμα μεγαλύτερη άνεση.

Η πόρτα του χώρου αποσκευών της νέας BMW Σειρά 3 Touring έχει τη δυνατότητα να ανοίγει αυτόματα.

Νέα BMW Σειρά 3 Touring

16.810 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/6/2019

Η station wagon εκδοχή της νέας BMW Σειράς 3 παρουσιάστηκε επίσημα όντας συνολικά μεγαλύτερη, με αυξημένους χώρους για επιβάτες και αποσκευές και με 6 συνολικά κινητήρες: 3 βενζίνης και 3 diesel.

Η πρώτη BMW Σειρά 3 Touring εισήλθε στην αγορά πριν από 32 χρόνια και σήμερα η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει την έκτη γενιά του βάγκον μοντέλου. Όπως αναφέρει η BMW, η νέα Σειρά 3 Touring έχει κερδίσει σε μήκος κατά 8 εκατοστά σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, με το συνολικό της μήκος να ανέρχεται στα 4,71 μέτρα. Το πλάτος έχει με τη σειρά του μεγαλώσει κατά 2 εκατοστά, όπως και το μεταξόνιο το οποίο έχει επιμηκυνθεί κατά 4 εκατοστά. Επιπλέον, μεγαλύτερα είναι τα μετατρόχια σε εμπρός και πίσω άξονα κατά 43 και 21 χλστ. αντίστοιχα.
 
Στο εξωτερικό μέρος, η μεγάλη μάσκα «νεφρών» πλαισιώνεται από προβολείς LED ως μέρος του βασικού εξοπλισμού, ενώ στο προαιρετικό κατάλογο βρίσκονται τα επίσης LED φώτα ομίχλης. Οι μεταλλικές ράγες οροφής έρχονται σε συνδυασμό με το πλαίσιο των παραθύρων, με το πίσω φινιστρίνι να έχει σχεδιαστεί διαφορετικά. Πίσω, συναντούμε νέα «σκοτεινά» φωτιστικά σώματα LED,  δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης και μία διακριτική αεροτομή ως συνέχεια της οροφής. Αποτέλεσμα της σχεδίασης της νέας Σειράς 3 Touring είναι η επίτευξη αεροδυναμικού συντελεστή cd 0,27, κάτι που μεταφράζεται σε χαμηλά επίπεδα ηχορρύπανσης και συνδράμει στην οικονομία καυσίμου.
 

Περνώντας στο εσωτερικό, η μάρκα υπόσχεται μεγαλύτερα επίπεδα άνεσης μέσω των επανασχεδιασμένων καθισμάτων, ενώ όσον αφορά στους χώρους, οι μπροστά θέσεις έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα για τους ώμους. Σε γενικότερο πλαίσιο, οι Βαυαροί υποστηρίζουν πως υπάρχει περισσότερος χώρος για όλους τους επιβαίνοντες. Αξίζει να σημειωθεί πως το πίσω κάθισμα μπορεί να φιλοξενήσει τρία παιδικά καθίσματα, τα δύο από τα οποία μπορούν να ασφαλιστούν σε βάσεις ISOFIX.
 
Η πόρτα του χώρου αποσκευών της νέας BMW Σειρά 3 Touring έχει τη δυνατότητα να ανοίγει αυτόματα, ενώ η χωρητικότητα του διαμερίσματος αποσκευών ορίζεται στα 500 λτ. (+5 λτ.) και στα 1.510 λίτρα με τα πίσω καθίσματα πεσμένα, έχοντας επωφεληθεί από την αύξηση του πλάτους κατά 11,2 εκατοστά. Επιπλέον, μεγαλύτερο είναι και το πίσω τζάμι για καλύτερη ορατότητα προς τα πίσω.
 
Περνώντας στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων, τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις μονάδες ντίζελ θα διατίθενται από την κυκλοφορία της νέας BMW Σειράς 3 Touring ή μερικές εβδομάδες αργότερα. Η γκάμα περιλαμβάνει ένα ζευγάρι τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων 2.0 λίτρων με ισχύ 184 ίππων στην BMW 320i Touring και 258 ίππων στην 330i. Ένας πεντακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 3.0 λίτρων ισχύς 265 ίππων είναι παρών στην 330d xDrive Touring, ενώ δύο τετρακύλινδροι πετρελαιοκινητήρες απόδοσης 150 και 190 ίππων αποτελούν τις «καρδιές» των 318d Touring και 320d Touring. Τέλος στην πιο ισχυρή έκδοση βενζίνης (M340i xDrive) ένα 3.0 λίτρων 6κύλινδρο μοτέρ προσφέρει 369 ίππους. Το 2020 στη γκάμα θα προστεθεί ένα plug-in υβριδικό μοντέλο.   
  
Οι τετρακύλινδροι κινητήρες ντίζελ των 318d Touring και BMW 320d Touring συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή 8άρι αυτόματο (προαιρετικά), ενώ όλοι οι υπόλοιποι αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο.
 
Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, η BMW υποστηρίζει πως αύξησε την ακαμψία του αμαξώματος κατά περίπου 25%, ενώ το αυτοκίνητο είναι περίπου 22 κιλά πιο ελαφρύ από το προηγούμενο.
 
Το μοντέλο θα έρθει στις ευρωπαϊκές και όχι μόνο αγορές τον Σεπτέμβριο, ενώ η τιμή του θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

42 διαθέσιμα άρθρα για BMW  ΣΕΙΡΑ 3