10 φωτογραφίες »

Nέα Mercedes EQB

11.020 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2021)

Η αμιγώς ηλεκτρική EQB έκανε ντεμπούτο στην Έκθεση της Σαγκάης με θέσεις ακόμα και για 7 επιβάτες και φουτουριστική σχεδίαση αλλά η Mercedes κράτησε κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με τις εκδόσεις που θα προσφέρει στην Ευρώπη. Γνωρίστε την.

Όπως το αποκαλύπτει και το όνομά της, η EQB είναι η ηλεκτρική έκδοση της GLB. Το μοντέλο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Κίνα, όπου τα ηλεκτρικά είναι πολύ δημοφιλή, όμως σύντομα θα έρθει και στην Ευρώπη, ώστε να ενισχύσει την EQ οικογένεια της γερμανικής μάρκας. Η ευρωπαϊκή EQB που θα λανσαριστεί αργότερα μέσα στο 2021 δεν αναμένεται να έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με το αυτοκίνητο που βλέπετε στις εικόνες όσον αφορά στο ντιζάιν. Σημειωτέον, πως η ευρωπαϊκή EQB θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στο Kecskemét της Ουγγαρίας.

Η Mercedes ισχυρίζεται πως οι διαστάσεις της EQB είναι compact αλλά παράλληλα οι χώροι που προσφέρει είναι αρκετά μεγάλοι για να χωρέσουν ακόμα και 7 επιβάτες. Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4.684 χιλιοστά, το μεταξόνιο είναι 2.829 χιλιοστά, το πλάτος του είναι 1.834 χιλιοστά και το ύψος του 1.667 χιλιοστά. Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών, η πενταθέσια EQB προσφέρει από 495 έως 1.710 λίτρα (με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα) ενώ η 7θέσια EQB προσφέρει 465 και 1.620 λίτρα αντίστοιχα. Η Μercedes τονίζει πως τα καθίσματα στην δεύτερη σειρά μπορούν να ρυθμιστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε ο ιδιοκτήτης να αυξήσει έως και κατά 190 λίτρα τον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.

Στο κομμάτι της εξωτερικής εμφάνισης, η Mercedes συνδυάζει στοιχεία που είδαμε στην αμιγώς ηλεκτρική EQA, όπως το μαύρο πάνελ στον πρόβολο και τα φωτιστικά σώματα και την boxy σχεδίαση της GLB. Πίσω, τα φώτα ενώνονται, όπως και τα μπροστινά με μια λεπτή μπάρα ενώ βλέπουμε επίσης μια μικρή αεροτομή στο τέλος της οροφής. Οι ζάντες αλουμινίου φτάνουν σε μέγεθος ακόμα και τις 20 ίντσες και έχουν μοναδικά σχέδια που δεν έχουμε βρει σε άλλα μοντέλα της φίρμας.

Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού, θα συναντήσουμε μεγάλες ομοιότητες με το εσωτερικό της GLB. To ΜΒUX σύστημα infotainment δίνει και πάλι το παρών και εξοπλίζεται με εφαρμογή Έξυπνης Πλοήγησης στον στάνταρ εξοπλισμό που υπολογίζει όχι μόνο ποια είναι η πιο γρήγορη διαδρομή αλλά λαμβάνει υπόψη την τοπογραφία και τον καιρό.

Η Mercedes δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα κινητήρα σύνολα με τα οποία θα διατεθεί το αυτοκίνητο. Η μάρκα ανακοινώνει πως στην Ευρώπη, κατά το λανσάρισμα του μοντέλου θα προσφερθούν δικίνητες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις με ισχύ ακόμα και πάνω από 272 άλογα ενώ η χωρητικότητα των μπαταριών θα είναι 66,5 kWh, η μικρότερη και θα προσφέρουν τουλάχιστον 478 χιλιόμετρα αυτονομίας, σύμφωνα με τα πρότυπα μετρήσεων WLTP. Οι μπαταρίες του μοντέλου θα κατασκευάζονται στα εργοστάσια της Mercedes στο Kamenz της Γερμανίας και στο Jawor της Πολωνίας.

FORD E-TRANSIT
OPEL