Στα σκαριά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπάρχει ένα νέο crossover μοντέλο, το οποίο θα συνδυάζει το 5θυρο αμάξωμα με τον coupe χαρακτήρα και πιθανολογείται να αποτελεί τη νέα GLC.

Η Mercedes έχει δρομολογήσει την παραγωγή της νέας γενιά GLK, η οποία –σύμφωνα με πληροφορίες- θα είναι χαμηλότερη, πιο σπορτίφ και ακόμα πιο κομψή από το σημερινό μοντέλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η επόμενη γενιά GLK, όσο και η GLC θα βασίζονται στη νέα C-Class.

Νέα Mercedes GLK & GLC το 2016

11.128 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/1/2014

Η Mercedes έχει στα σχέδιά της να παρουσιάσει τη νέα γενιά της GLK, ενώ στην γκάμα των crossover θα προστεθεί και ένα νέο 5θυρο compact coupe μοντέλο, πιθανόν με την ονομασία GLC.

 
Η Mercedes έχει δρομολογήσει την παραγωγή της νέας γενιάς GLK, η οποία –σύμφωνα με πληροφορίες- θα είναι χαμηλότερη, πιο σπορτίφ και ακόμα πιο κομψή από το σημερινό μοντέλο. Παράλληλα, στα σκαριά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπάρχει και ένα νέο crossover μοντέλο, το οποίο θα συνδυάζει το 5θυρο αμάξωμα με τον coupe χαρακτήρα και πιθανολογείται να αποτελεί τη νέα GLC. Από τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες φαίνεται ότι το coupe 5θυρο μοντέλο θα φέρει όλα τα στοιχεία ενός crossover αυτοκινήτου, ενώ θα διαθέτει ακόμα πιο σπορτίφ εμφάνιση, η οποία περιλαμβάνει την επιθετική γνώριμη μάσκα της φίρμας. Η GLC θυμίζει μέχρι τη μεσαία κολώνα έντονα τη νέα GLA, ενώ στο πίσω τμήμα εντυπωσιάζει η 5η πόρτα, η οποία είναι κεκλιμένη τόσο ώστε να αναδεικνύει το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η επόμενη γενιά GLK, όσο και η GLC θα βασίζονται στη νέα C-Class, ενώ κάτω από το καπό τους θα βρίσκονται 4κύλινδρα, 6κύλινδρα και υβριδικά μηχανικά σύνολα, με το τελευταίο να βρίσκεται ακόμα υπό σκέψη. Η κίνηση των νέων crossover μοντέλων θα μεταδίδεται μέσω ενός 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου σε όλους τους τροχούς, ενώ υπάρχει περίπτωση να προσφέρεται και πισωκίνητη έκδοση.

Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τα πλάνα της γερμανικής φίρμας, η GLC θα αποκαλυφθεί το πρώτο 3μηνο του 2016 και θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του ίδιου χρόνου.