Η τεχνολογία MagneRide που έχει ενσωματωθεί στην ανάρτηση της ανανεωμένης Mustang χρησιμοποιεί μαγνητοροϊκό υγρό.

Με αυτή την τεχνολογία η Ford υπόσχεται βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και ομαλότερο στρίψιμο και φρενάρισμα.

Νέα Mustang με ανάρτηση MagneRide

3.432 Επισκέψεις στο άρθρο (21/3/2018)

Η ανανεωμένη Mustang χρησιμοποιεί την τεχνολογία MagneRide με μαγνητικό υγρό στα αμορτισέρ, με τη Ford να υπόσχεται βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και ομαλότερο στρίψιμο και φρενάρισμα.

Το μαγνητοροϊκό υγρό (Magnetorheological fluid ή εν συντομεία MRF) βελτιώνει τους συνδέσμους των τεχνητών γονάτων στα άτομα με τεχνητά κάτω άκρα που ξεκινούν πάνω από το ύψος του γονάτου, ώστε να απορροφούν καλύτερα τους κραδασμούς, επιτρέποντάς τους παράλληλα να αντιδρούν ταχύτερα μετά από  μία ανώμαλη «προσγείωση».Με βάση αυτά τα στοιχεία η Ford χρησιμοποιεί MRF στα αμορτισέρ της ανάρτησης MagneRide της Mustang, υποσχόμενη μία απολαυστική οδηγική εμπειρία με ομαλή συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης.
 

Αναλυτικότερα, αισθητήρες παρακολουθούν τις οδικές συνθήκες και ηλεκτρομαγνήτες ελέγχουν αιωρούμενα σωματίδια σιδήρου στο λάδι των αμορτισέρ. Έπειτα, το μαγνητικό πεδίο που παράγεται, προσαρμόζεται αυτόματα 1.000 φορές το δευτερόλεπτο για να ευθυγραμμίσει τα σωματίδια σε κάθε αμορτισέρ, ώστε να είναι σκληρότερα για μεγαλύτερη ακρίβεια στο στρίψιμο ή πιο μαλακά για περισσότερη άνεση στο ταξίδι. 

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως η ανανεωμένη Ford Mustang εφοδιάζεται με τον V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 5,0 λτ. με ισχύ 450 ίππων που δίνει την ικανότητα στο μοντέλο, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η μάρκα, να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ..

Μείνετε συντονισμένοι στο autotriti.gr και διαβάστε σε λίγες ώρες τις απόψεις μας μετά την πρώτη επαφή με την ανανεωμένη Mustang απευθείας από τη Γαλλία.

Mercedes
test center