Νέα Pagani Huayra R Evo: Η πιο ισχυρή Pagani έχει V12 και 900 PS
6 Φωτογραφίες »

Νέα Pagani Huayra R Evo: Η πιο ισχυρή Pagani έχει V12 και 900 PS

2.527 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2024)

- Η πιο σκληροπυρηνική Huayra R!
- Έχει 900 άλογα από έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα
- Πιο αεροδυναμικό και παράγει 45% περισσότερη κάθετη δύναμη
- Αγνωστες οι τιμές του

Η πιο σκληροπυρηνική Huayra R!

Το νέο της supercar με όνομα Huayra R Evo, μια νέα πιο σκληροπυρηνική έκδοση της πιστάδικης Huayra R  που παρουσιάστηκε το 2021, αποκάλυψε η Pagani. To μοντέλο λαμβάνει μια σειρά από τροποποιήσεις και βελτιώσεις στο μοντέλο όπως αφαιρούμενα κομμάτια οροφής που όταν βγουν, βελτιώνουν την κάθετη δύναμη που παράγει.

Έχει 900 άλογα από έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα

Στο μηχανοστάσιο, η Huayra R Evo εξοπλίζεται με έναν V12 κινητήρα 6,0 λίτρων, ο οποίος μετά από αλλαγές στο εγκέφαλο, την εισαγωγή και τους εκκεντροφόρους αποδίδει πλέον 900 άλογα και 770 Nm ροπής, κάτι που κάνει το αυτοκίνητο την πιο ισχυρή Pagani που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Επίσης, ο  V12 μπορεί να στροφάρει τώρα έως τις 9.200 σ.α.λ και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου. Ο ήχος αναμένεται να είναι εκρηκτικός και οι οδηγοί έχουν επίσης την δυνατότητα να αφαιρέσουν κάποια πάνελ από το καπό, ώστε ο ήχος να φτάνει στα αυτιά τους ανεμπόδιστος...

Πιο αεροδυναμικό και παράγει 45% περισσότερη κάθετη δύναμη

Το αυτοκίνητο είναι πλέον 21% πιο αποδοτικό αεροδυναμικά. Συν τοις άλλοις, χάρη στην μακρύτερη ουρά που έχει σε σχέση με την Huayra R αλλά και άλλες τροποποιήσεις, η αύξηση της κάθετης δύναμης φτάνει το 45%. Όταν είναι χαμηλωμένο για την πίστα, το hypercar αναπτύσσει περισσότερη κάθετη δύναμη από ό,τι ζυγίζει (1.060 κιλά) στα 320 χλμ./ώρα). Ο σχεδιασμός του αμαξώματος είναι τόσο έξυπνος που το αυτοκίνητο παράγει το περισσότερη κάθετη δύναμη όταν αφαιρείται το πάνελ της οροφής. Η Pagani ισχυρίζεται ότι το Huayra R Evo παράγει 5% περισσότερη κάθετη δύναμη με ανοικτή οροφή. Επίσης, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία ανθρακονήματος που αναπτύχθηκε αρχικά για την Utopia, η Pagani υποστηρίζει ότι η Huayra R Evo είναι πλέον 38% πιο άκαμπτη από τον προκάτοχό της.

Αγνωστες οι τιμές του

Οι τιμές για το αυτοκίνητο δεν έχουν αποκαλυφθεί (ούτε οι αριθμοί παραγωγής), αλλά η Pagani λέει ότι όσοι το αγοράσουν, θα συμμετέχουν σε ένα κλειστό κλαμπ μέσω του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους σε μερικές από τις κορυφαίες πίστες του κόσμου.

CADDY VS COMBO