• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Michelin αναφέρει πως τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι πολλαπλά.

Εύκαμπτη ζάντα που δε σπάει

Διαβάστηκε από 10652 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/1/2018
 

Μια εξαιρετικά καινοτόμο τεχνολογία παρουσίασε η Michelin που επιτρέπει στις ζάντες αλουμινίου να μην παραμορφώνονται από λακκούβες και άλλες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Δείτε πως.

H Μichelin σε συνεργασία με την εταιρεία Maxion Wheels έκανε το λανσάρισμα μιας νέας καινοτόμου τεχνολογίας ονόματι Αcuron, ικανή να προστατεύσει αποτελεσματικά τα ελαστικά, αλλά και τις ζάντες αλουμινίου κάθε αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα διατεθεί σε πρώτο στάδιο για ζάντες άνω των 19 ιντσών, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει επέκταση  και προς ζάντες μικρότερου διαμετρήματος.

Όπως μπορείτε να δείτε στο video, πρόκειται ουσιαστικά για μια εύκαμπτη ζάντα αλουμινίου που προστατεύεται και στις δύο πλευρές της από λαστιχένιες φλάντζες. Η κατασκευή αυτή της επιτρέπει να απορροφά τις δυνάμεις που παράγονται κατά την επαφή του ελαστικού με ανωμαλίες του οδοστρώματος κρατώντας ανέπαφη τόσο τη ζάντα όσο και το ίδιο το ελαστικό.
 

Συγκεκριμένα, όταν το αυτοκίνητο συναντήσει κάποια λακκούβα ή ακόμα και οδόστρωμα με χαλίκια, τότε οι λαστιχένιες φλάντζες παραμορφώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσουν μαξιλάρι προστασίας τόσο για το ελαστικό όσο και για τη ζάντα. Η Michelin αναφέρει πως τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι πολλαπλά γιατί μειώνει την καταπόνηση των ελαστικών, την πιθανότητα δημιουργίας κάποιας τρύπας, η ζάντα κρατιέται σε εξαιρετική κατάσταση ενώ τέλος δρα ωφέλιμα και για το σύστημα ανάρτησης του αυτοκινήτου.

Πέραν αυτού, ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας είναι εκείνος της οδικής ασφάλειας, καθώς για όσα αυτοκίνητα εφοδιαστούν με αυτή την τεχνολογία θα υπάρχουν μικρότερες πιθανότητες να χαθεί ο έλεγχος και να εκτραπούν την πορείας τους λόγω σκασμένου ελαστικού μετά από πτώση σε λακκούβα με μεγάλη ταχύτητα.

Σημειώνουμε τέλος πως σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η τεχνολογίας Acorus είναι συμβατή με όλα τα ελαστικά, ενώ οι δοκιμές, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε και στο παρακάτω video, έγιναν με ζάντες 21 ιντσών και ελαστικά διαστάσεων 285/30 σε λακκούβες βάθους 80 χλστ., πλάτους 700 χλστ. και με γωνία «πρόσκρουσης» 70 μοιρών. 
 
 

Νέες BMW X5 M50i & Χ7 M50i

Νέο Fiat Tipo Sport

Έτοιμο για Safari το Audi TT

To εσωτερικό του νέου μικρού SUV της Κia

Η κίνηση στους δρόμους

Μεγάλωσε την γκάμα της GLE η Mercedes

Πλησιάζουν νέα Skoda Superb & ηλεκτρικό Citigo

«Τρέχει» με Hyundai το μουντιάλ Κ-20

«Τριγμούς» για τον CEO της BMW

Έσπασε 500άρα το Fiat 500X

Διπλός κεραυνός προκαλεί τροχαίο

Αυτοί είναι οι καλύτεροι κινητήρες του 2019

SEAT: Service Πλήρες από κάθε άποψη πακέτο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

CITROEN: Ανοιξιάτικες εκπτώσεις έως 31 Μαΐου

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

MITSUBISHI: 0-100 Όλα τα επιβατικά μοντέλα με 0% επιτόκιο & 100€/μήνα

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: 500€ έκπτωση έως 30 Ιουνίου.

περισσότερα »