Μία νέα τεχνολογία επικοινωνίας όχημα-προς-όχημα δοκιμάζει η Audi.

Mιλάμε για ένα νέο σύστημα επικοινωνίας όχημα-προς-όχημα.

Τα Audi A4 και Q7 αλλά και μία Ducati Multistrada 1200 Enduro πήραν μέρος στη δοκιμή.

Νέα τεχνολογία δοκιμάζει η Audi

2.302 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2018)

Μία νέα τεχνολογία επικοινωνίας όχημα-προς-όχημα δοκιμάζει η Audi, η οποία σε αυτό το πρότζεκτ έχει και την βοήθεια της εταιρείας κατασκευής μοτοσυκλετών, Ducati.

Εργαζόμενη πάνω στο τομέα της ασφαλέστερης οδήγησης η Audi παρουσίασε μία νέα εργασία στην τεχνολογία των αυτοκινήτων της. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για ένα νέο σύστημα επικοινωνίας όχημα-προς-όχημα, το οποίο στοχεύει να αυξήσει κατακόρυφα το επίπεδο ασφάλειας των οχημάτων στους δρόμους στο εγγύς μέλλον.
 
Χρησιμοποιώντας ένα Audi A4 και ένα Q7 και δανειζόμενη μία Ducati Multistrada 1200 Enduro, η γερμανική φίρμα παρουσίασε πρώτη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, την λειτουργία των συστημάτων διασύνδεσης και επικοινωνίας, μεταξύ των δύο αυτοκινήτων και μιας μοτοσυκλέτας. 
Ανάμεσα στις δοκιμασίες της παρουσίασης, συμπεριλήφθηκε μια δοκιμή αποφυγής κινδύνου σε διασταύρωση, όπου ένα αυτοκίνητο αποφεύγει την σύγκρουση με μοτοσυκλέτα, η οποία έχει προτεραιότητα. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε δοκιμή αυτόματης αποφυγής σύγκρουσης αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας σε αριστερή στροφή, αλλά και τεστ απότομου φρεναρίσματος, με την μοτοσυκλέτα μπροστά και το αυτοκίνητο πίσω.

Η δοκιμή είναι η πρώτη του πρότζεκτ ConVeX (Connected Vehicle to Everything), το οποίο έχει ως στόχο του να μεταμορφώσει την οδηγική πραγματικότητα του μέλλοντος. Στο μέλλον, οι κατασκευαστές οχημάτων οραματίζονται τη διασύνδεση όλων των χρηστών του δρόμου μεταξύ τους, είτε πρόκειται για αυτοκίνητα και βαρέα οχήματα, είτε μοτοσυκλέτες, ποδήλατα, ακόμα και πεζούς, με μοναδικό στόχο την ασφαλέστερη οδήγηση και τη μείωση των τροχαίων.

Mercedes
4green