Βλέπετε την Porsche 718 Spyder.

Νέες Porsche με το μοτέρ της Cayman GT4;

1.795 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2019)

Πολύ πιθανό να προσθέσει τον εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 4,0 λίτρων με τον οποίο εξοπλίζει τις 718 Cayman GT4 και Boxster Spyder και σε άλλα μοντέλα είναι η Porsche.


Πριν η γερμανική φίρμα παρουσιάσει τα δύο μοντέλα, πολλοί πίστευαν ότι θα χρησιμοποιούσαν μια υποβαθμισμένη έκδοση του εξακύλινδρου σε σειρά μοτέρ, ο οποίος αποτελεί την «καρδιά» της 911 GT3. Ωστόσο, η εταιρεία ακολούθησε διαφορετική διαδρομή επιλέγοντας στην ουσία ένα μοτέρ που αποτελεί τροποποιημένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 3,0 λίτρων που τροφοδοτεί την 911 Carrera.
 
Όπως τόνισε στους εκπρόσωπους των μέσων ενημέρωσης το αφεντικό της Porsche GT, Andreas Preuninger κατά τη διάρκεια του Goodwood Festival of Speed, «το μοτέρ αυτό στην πραγματικότητα, είναι ένας νέος κινητήρας από την οικογένεια 9A2 και ονομάζεται Evo». Παράλληλα γνωστοποίησε πως δεν αποκλείεται ο νέος κινητήρας να τοποθετηθεί στο μέλλον και σε άλλα μοντέλα, καθώς στις τάξεις της μάρκας υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στα ατμοσφαιρικά μοτέρ.
 
Ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από μη GT μοντέλα της Porsche, ο Preuninger απάντησε λακωνικά: «Αυτό πρέπει να το δούμε».
 
Τέλος σημείωσε πως η Porsche θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιήσει τον κινητήρα της 911 GT3 στις νέες Cayman GT4 και Boxster Spyder αλλά σύμφωνα με τον αρχηγό του τμήματος GT, δεν θα είχε νόημα.

peugeot
NISSAN