• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μετά από μία εκστρατεία πολλών teaser η Audi προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη του νέου A1 Sportback.

Με μήκος 4.03 μέτρα, πλάτος 1,74 μέτρα και ύψος 1.41 μέτρα, το νέο Audi A1 Sportback αντλεί την σχεδιαστική του έμπνευση από τα Ur-Quattro και Sport Quattro.

Ο σπορ σχεδιασμός ξεκινάει από το εμπρόσθιο μέρος, όπου δύο μεγάλοι αεραγωγοί είναι ενσωματωμένοι στο προφυλακτήρα.

Oι τροχοί μετρούνται σε 15, 16 και 17 ίντσες.

H χωρητικότητα του χώρου αποσκευών έχει μεγαλώσει κατά 65 λίτρα, φτάνοντας πλέον τα 335.

Tο Α1 διαθέτει το Virtual Cockpit της Audi.

Νέο Audi A1 Sportback

10.100 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/6/2018

Μετά από σωρεία teaser η Audi αποκάλυψε επίσημα το νέο A1 Sportback, το οποίο έχει στη φαρέτρα του αποκλειστικά κινητήρες βενζίνης απόδοσης έως και 200 ίππων, αλλά και νέα άκρως επιθετική σχεδίαση.

Με μήκος 4.030 χλστ., πλάτος 1.740 χλστ. και ύψος 1.410 χλστ., το νέο Audi A1 Sportback αντλεί σχεδιαστική έμπνευση από τα Ur-Quattro και Sport Quattro αν και δεν πρόκειται για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, ωστόσο η κεκλιμένη γραμμή της οροφής σε συνδυασμό με τη διχρωμία στο αμάξωμα του δίνει μια πιο επιθετική όψη σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο.
 
Ο σπορ σχεδιασμός ξεκινάει από το εμπρόσθιο μέρος, όπου δύο μεγάλοι αεραγωγοί είναι ενσωματωμένοι στον ολοκαίνουργιο προφυλακτήρα την ίδια στιγμή που δεξιά και αριστερά της μεγάλης γρίλιας, εγκαθίστανται τα νέα φωτιστικά σώματα που συνοδεύονται από «αιχμηρούς» προβολείς ομίχλης με κοφτερές γωνίες. Πηγαίνοντας προς τα πίσω βλέπουμε τις δυναμικές γραμμές να διαρρέουν τόσο το καπό (που στο μπροστινό μέρος έχει αποκτήσει ένα λεπτό άνοιγμα), όσο και το πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου, ενώ στο πίσω μέρος τα βλέματα τραβούν η αεροτομή αλλά και ο σπορ προφυλακτήρας.
 
Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί πως όσον αφορά στις ζάντες υπάρχουν επιλογές μεταξύ 15, 16 και 17 ιντσών, ενώ και αυτοί έχουν το στοιχείο των αιχμηρών γωνιών. Περνώντας στο εσωτερικό να πούμε πως σύμφωνα με τη φίρμα η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών έχει μεγαλώσει κατά 65 λίτρα, φτάνοντας πλέον τα 335 λτ., ενώ αν τα πίσω καθίσματα πέσουν τότε ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει αποσκευές 1.090 λίτρα.


Μπαίνοντας στην καμπίνα του νέου A1 παρατηρούμε τη νέα διάταξη των στοιχείων του ταμπλό, ενω κερδίζουν τις εντυπώσεις και τα πλούσια τεχνολογικά συστήματα, καθώς το γερμανικό μικρό διαθέτει το Virtual Cockpit της Audi, ενώ το σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών MMI, έρχεται μαζί με μία οθόνη αφής 8,8 ιντσών. Πέραν αυτούμ για αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω υπάρχει προαιρετικά η επιλογή για μεγαλύτερη οθόνη 10,1 ιντσών, η οποία προσφέρεται στάνταρ στην κορυφαία έκδοση. Αναφορικά με τα συστήματα τεχνολογίας να πούμε πως το Α1 είναι εξοπλισμένο μεταξύ άλλων με αυτόματα προσαρμοζόμενο cruise control αλλά και με το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης.
 
Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, όπως προαναφέραμε οι κινητήρες πετρελαίου λάμπουν δια της απουσίας τους, με την ισχύ να προέρχεται από ένα πλήθος τρικύλιδρων και τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων, η απόδοση των οποίων ξεκινά από τους 95 ίππους και φτάνει μέχρι τους 200. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο τρικύλινδρος 1,0 λίτρου με 95 ή με 115 ίππους, ενώ στις ισχυρότερες εκδόσεις βρίσκουμε τους υπερτροφοδοτούμενους τετρακύλινδρους 1,5 λτ. με 150 ίππους και ο 2-λιτρος TFSI με 200 ίππους. Όλοι μπορούν να συνδυαστούν είτε με ένα 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο είτε με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic, με μοναδική εξαίρεση την κορυφαία έκδοση, που θα διατίθεται με το εξατάχυτο S tronic κιβώτιο ως στάνταρ. Τέλος να σημειωθεί πως στο μέλλον αναμένονται και νέες εκδόσεις.
 
Το νέο Audi A1 θα μπει στις αγορές στο τέλος του 2018, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια ενημέρωση για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία.

Σχολιάστε

13 διαθέσιμα άρθρα για AUDI  A1 SPORTBACK