Οι Κινέζοι θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από δύο κινητήρια σύνολα, ένα plug-in υβριδικό και ένα αμιγώς ηλεκτρικό.

Nέο Denza X

3.546 Επισκέψεις στο άρθρο (17/10/2019)

Aυτό είναι το νέο Denza X , ένα κινεζικό SUV που σχεδιάστηκε από την Mercedes και θα προσφέρεται σε plug-in και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.


Πριν από λίγους μήνες η Denza, μια θυγατρική της κινεζικής BYD και της Daimler, παρουσίασε το Concept X, ένα πρωτότυπο που έφερε την υπογραφή της Mercedes-Benz.

Tώρα, η εταιρεία είναι έτοιμη να το βάλει σε παραγωγή κάτω από την ονομασία Denza X υιοθετώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα κατά μεγάλο ποσοστό, χωρίς τα pop-out χερούλια και τις κάμερες με τις οποίες εξοπλιζόταν το αρχικό concept αλλά και με κάποιες αλλαγές στους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα.

Ο εσωτερικός διάκοσμος του SUV είναι αρκετά λιτός σε σχεδίαση αλλά παρά ταύτα, εξοπλίζεται με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό που παραπέμπει στις οθόνες που χρησιμοποιεί στα μοντέλα της η Τesla.

Οι Κινέζοι θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από δύο κινητήρια σύνολα, ένα plug-in υβριδικό και ένα αμιγώς ηλεκτρικό. Η PHEV έκδοση αποτελείται από έναν 4κύλινδρο 2λιτρο κινητήρα απόδοσης 192 ίππων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα στον εμπρός με ισχύ 150 και έναν στον πίσω άξονα με τιμή 245 άλογα. Η συνολική ιπποδύναμη φτάνει τα 400 άλογα με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε κάτω από 5 δευτερόλεπτα. Η ηλεκτρική έκδοση αποτελείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 245 ίππων ενώ η μπαταρία του δίνει αυτονομία 500 χιλιομέτρων.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται τον Νοέμβριο όταν ξεκινήσει η εμπορική του πορεία.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw