8 φωτογραφίες »

Νέο Ford Explorer Plug-in Hybrid: Living the American Dream

32.079 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2020)

To νέο Ford Explorer προκαλεί δέος με τη macho και επιβλητική παρουσία του, το άρτιο τεχνολογικό του προφίλ, τη θηριώδη ισχύ και ροπή, τους ατελείωτους χώρους στην καμπίνα και την εξαιρετική οικονομία του Plug-in υβριδικού κινητήριου συνόλου.

Πληθωρικό και δυναμικό
Η σχεδίαση του νέου Ford Explorer είναι made in USA. Διαστάσεις που σε αφήνουν άναυδο όταν το βλέπεις από την επιβλητικότητά τους: Μήκος που ξεπερνάει τα 5 μέρα και πλάτος άνω των 2 μέτρων αρκούν για να αποκτήσεις στο πρόσωπό σου το WOW effect. Οι διαστάσεις τονίζονται ακόμη περισσότερο από το macho ντιζάιν με τις πολλές γωνίες και ακμές, την κυρίαρχη μάσκα, τους μεγάλους τροχούς 20" και τις διπλές απολήξεις εξάτμισης, στοιχεία τα οποία και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πολύ δυναμικού και επιβλητικού SUV.

Ποιότητα που εντυπωσιάζει τεχνολογία που συναρπάζει
Το εσωτερικό του νέου Ford Explorer διακρίνεται για την απέριττη σχεδιαστική του αρχιτεκτονική και τα προσεγμένα στη λεπτομέρεια υλικά. Η πολυτέλεια είναι εμφανής σε κάθε σημείο, από τα αναπαυτικά και θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα με λειτουργία μασάζ και την αψεγάδιαστη συναρμογή, ως το μοναδικό φινίρισμα από γνήσιο ξύλο στο ταμπλό. H premium κατασκευή συνοδεύεται και από το ανάλογο τεχνολογικό υπόβαθρο με ένα digital πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και το σύστημα infotainment SYNC 3, με την  πρωτοποριακή κάθετα τοποθετούμενη οθόνη αφής 10,1", φωνητικό έλεγχο, τις πολλές δυνατότητες διασύνδεσης και τις εφαρμογές Ford Pass και Connect που προσφέρουν 4G ίντερνετ και απομακρυσμένο έλεγχο του οχήματος μέσω κινητού. Την πιο προηγμένη τεχνολογία της Ford θα συναντήσουμε και στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, με μια πληρέστατη σουίτα συστημάτων ασφαλείας, το Park Assist, κάμερα 360 μοιρών και αρκετά ακόμα κρίσιμα συστήματα.

Ανετο ακόμα και για 7 επιβάτες με πολλές έξυπνες λύσεις
Οι μεγάλες διαστάσεις του νέου Ford Explorer εξασφαλίζουν περίσσια άνεση για τους επιβάτες, οι οποίοι έχουν άφθονο χώρο και πολλές παροχές στη διάθεσή τους. Ακόμα και η τρίτη σειρά κανονικών καθισμάτων είναι άνετη για ενήλικους επιβάτες χωρίς την παραμικρή παραχώρηση. Τα καθίσματα Easy Fold στη 2η και 3η σειρά καθισμάτων παίρνουν διάφορες διαμορφώσεις, δημιουργώντας ένα τεράστιο χώρο αποσκευών, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2.274 λτ. στην διθέσια διάταξη, ενώ επίσης εφοδιάζεται και με την πρακτική ηλεκτρική, αυτόματα ανοιγόμενη πόρτα.
 
Επιδόσεις που αναστατώνουν, κατανάλωση που ενθουσιάζει
Καρδιά του Ford Explorer Plug-In Hybrid, είναι το παράλληλο υβριδικό σύστημα που επιτρέπει την ταυτόχρονη αξιοποίηση όλης της συνδυασμένης ισχύος και ροπής του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα. Αποτελείται από τον V6 3,0 λίτρων EcoBoost κινητήρα απόδοσης 363 ίππων, ένα ηλεκτρικό μοτέρ 102 ίππων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh. Η συνολική απόδοση φτάνει τους 457 ίππους και η θηριώδης ροπή στα 825 Νm, με την ισχύ να μεταφέρεται από το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της μάρκας, εξασφαλίζοντας έτσι κορυφαίες επιδόσεις εντός και εκτός ασφάλτου. Πιο συγκεκριμένα, για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα το νέο Explorer χρειάζεται χρόνο μόλις 6,0 δευτερολέπτων επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, κινούμενοι μόνο ηλεκτρικά σε αστικό περιβάλλον μπορείτε να εξασφαλίζει αθόρυβη λειτουργία σε συνδυασμό με την κορυφαία για την κατηγορία, αυτονομία κίνησης 43 χλμ. με μηδενικές εκπομπές. Σύμμαχό σας τα προγράμματα διαχείρισης ενέργειας μπαταρίας EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge αρωγή ρεύματος, με στόχο τη βέλτιστη απόδοση και μέση κατανάλωση μόλις 3,1 λτ./100 χλμ..

Ανυπομονείς να το οδηγήσεις
Η οδήγηση του Ford Explorer είναι μια ξεχωριστή εμπειρία μιας και το εντυπωσιακό SUV καταφέρνει να προσφέρει παροιμιώδη άνεση και ποιοτικότατη κύλιση, καθιστώντας το ιδανικό για ταξίδια και απολαυστικό στο δρόμο. Φυσικά το Explorer, όπως λέει και το όνομά του είναι ένας εξερευνητής ικανός να πάει και στα πιο δυσπρόσιτα μέρη. Η έξυπνη τετρακίνηση Intelligent All-Wheel Drive (IAWD) και το Terrain Management System με τα 7 Drive Modes (Normal, Sport,Trail, Slippery,Tow/Haul, Eco και Deep Snow/Sand), βελτιστοποιούν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην οδήγηση και προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά σε κάθε επιφάνεια. Σε συνδυασμό μάλιστα με την εντυπωσιακή γωνία προσέγγισης και αναχώρησης που διαθέτει, τα 204 χλστ. απόστασης από το έδαφος και το Hill Descent Control κανένα σημείο δεν θα μείνει ανεξερεύνητο.

Με επιτόκιο μόλις 1,99% και 8 ετή εγγύηση
Το 7-θέσιο τετρακίνητο Ford Explorer Plug-In hybrid προσφέρεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού την ST-Line και την Platinum συνοδευόμενες από 8ετής εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect, αλλά και το προνομιακό πρόγραμμα χρηματοδότησης Ford Finance που προσφέρει επιτόκιο 1,99%, προκαταβολή από 40% και εξόφληση σε έως 60 μηνιαίες δόσεις.
 

Hyundai
vw