9 φωτογραφίες »

H συλλεκτική έκδοση «Thunder» του νέου Ford Ranger αναμένεται να διατεθεί στις διάφορες αγορές τις ΕΕ σε μόλις 4.500 οχήματα...

Νέο Ford Ranger Thunder: Κομψός εργάτης

4.240 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2020)

Η Ford παρουσίασε την ειδική έκδοση Thunder του Ranger που, εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση, έχει και συλλεκτικό χαρακτήρα, καθώς θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Δείτε τι περιλαμβάνει, αλλά και με ποιον κινητήρα εξοπλίζεται.


Το Ranger αποτελεί μακράν την πιο εμπορικά επιτυχημένη πρόταση στην κατηγορία των Pick-Up σε πανευρωπαϊκό επίπεδο επί σειρά ετών ενώ, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μεταξύ των διακρίσεων του έχει να επιδείξει και το βραβείο «International Pick-Up Award» για το 2020. Θέλοντας να τονώσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και να προσφέρει στους πραγματικούς λάτρεις των προϊόντων της το… κάτι παραπάνω, η Ford αποφάσισε να προσφέρει μια νέα, συλλεκτική, έκδοση του Ranger σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το Ranger Thunder. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βιαστούν καθώς θα παραχθούν μόλις 4.500 οχήματα, οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς το τέλος του καλοκαιριού.

Δυναμικός και υπέρ-πολυτελής χαρακτήρας
Οι νέες εκδόσεις «Thunder» θα βασίζονται στις πληρέστατες εκδόσεις «Wildtrak» του νέου Ranger, γεγονός που διασφαλίζει το υψηλότατο επίπεδο του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας σε όλους τους τομείς. Διαθέσιμο μόνο σε εκδόσεις με διπλή καμπίνα, το Ranger Thunder θα προσφέρεται με μεταλλική σκούρα γκρίζα βαφή αμαξώματος και χαρακτηριστικές κόκκινες… πινελιές σε διάφορα σημεία του αμαξώματος καθώς και ξεχωριστά «3D» αυτοκόλλητα λογότυπα στις εμπρός πόρτες και την αντίστοιχη του χώρου φόρτωσης. Σε αυτά προσθέστε και ειδικές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με μαύρη απόχρωση καθώς και επιπλέον λεπτομέρειες μαύρου χρώματος στην μάσκα, τους προφυλακτήρες, τα φωτιστικά σώματα κ.ά. Σκούρο είναι επίσης το φόντο στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων ενώ στον χώρο φόρτωσης εδράζεται ειδικό συρόμενο κάλυμμα καθώς και ένα διαχωριστικό που αναβαθμίζει την πρακτικότητα της μεταφοράς πάσης φύσεως φορτίων. Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό της καμπίνας, το σαλόνι είναι –φυσικά- δερμάτινο ενώ τα κόκκινα λογότυπα «Thunder» και οι κόκκινες ραφές στα μαύρα καθίσματα αποτελούν ιδανικό συνδυασμό.

Κορυφαία γραμμή μετάδοσης της κίνησης
Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα στις εκδόσεις Thunder θα εδράζεται ο γνωστός bi-turbo πετρελαιοκινητήρας EcoBlue των 2,0 λτ. που αποδίδει ισχύ 213 ίππων και 500 Nm ροπής. Ο εν λόγω κινητήρας θα συνδυάζεται μάλιστα με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 10 σχέσεων, προσφέροντας ιδιαίτερα γρήγορες και ομαλές εναλλαγές των σχέσεων και φυσικά, εντυπωσιακές επιταχύνσεις τόσο από στάση όσο και εν κινήσει. Φυσικά, περιττεύει να αναφέρουμε πως οι εκδόσεις Thunder θα είναι τετρακίνητες ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πως η μέση κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων, με βάση το πρότυπο WLTP, ορίζονται στα 9,1 λτ./100 χλμ. και 239 γρ./χλμ. αντίστοιχα (7,8 λτ.100 χλμ. και 205 γρ./χλμ. με βάση το πρότυπο NEDC).

PEIRAIOS LEASING
moto