9 φωτογραφίες »

Νέο Mercedes Concept EQT

4.449 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Το Concept ΕQT προλογίζει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της νέας T-Class που θα λανσάρει η Mercedes, επεκτείνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την EQ γκάμα της.

Mια καλή πρώτη γεύση από το πώς θα μοιάζει η νέα γενιά T-Class στην ηλεκτρική της έκδοση έδωσε στο κοινό η Mercedes μέσω της παρουσίασης του νέου Concept EQT. Πρέπει να σημειώσουμε πως η νέα γενιά του μοντέλου στις εκδόσεις με μοτέρ εσωτερικής καύσης θα συνεχίσει να ονομάζεται T-Class (Citan η επαγγελματική έκδοση), ωστόσο η ηλεκτρική έκδοση θα ονομάζεται EQT, ώστε να γίνει φανερό πως πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που επεκτείνει ακόμη περισσότερο την EQ οικογένεια της μάρκας.


Το μήκος του Concept EQT είναι 4.945 χιλιοστά, το πλάτος του είναι 1.863 χιλιοστά και το ύψος του είναι 1.826 χιλιοστά, ενώ χάρη στην σχεδίασή του, είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως το νέο μέλος της ηλεκτρικής γκάμας EQ. Το μάτι πέφτει στην επιβλητική γρίλια που, λόγω της φύσης του μοντέλου, αποτελεί την στέγη για τις κάμερες και τα ραντάρ των υπερσύγχρονων συστημάτων του αυτοκινήτου, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι λεπτά και επιθετικά. Στο πλάι, η Mercedes υπόσχεται πως οι συρόμενες πόρτες κάνουν την πρόσβαση των επιβατών ακόμα και στην τρίτη σειρά καθισμάτων εξαιρετικά εύκολη, οι ζάντες είναι 21 ιντσών και περιβάλλονται από μυώδους θόλους. Στο πίσω μέρος, η σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι μίνιμαλ και φουτουριστική. Σε κάθε περίπτωση, η έκδοση παραγωγής θα είναι πιθανότητα πιο «γήινη», χωρίς ωστόσο να περιμένουμε μεγάλες διαφορές.

Το εσωτερικό του Concept EQT είναι «φτωχό» σε σχέση με τα νέα μοντέλα της Mercedes, όπως η EQS, την ίδια στιγμή ωστόσο είναι πολύ ανώτερο από τα μοντέλα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην κατηγορία του. Το Concept ΕQT εξοπλίζεται με καθίσματα τυλιγμένα σε δέρμα Nappa, πανοραμική οροφή, το φινίρισμα στο ταμπλό και την κονσόλα είναι φανταχτερό, ενώ το παρών δίνει το γνωστό MBUX σύστημα infotainment της φίρμας.

Πληροφορίες σχετικά με τα κινητήρια σύνολα αλλά και τον χώρο αποσκευών του μοντέλου δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη. Αυτό που έγινε γνωστό είναι πως η νέα T-Class θα λανσαριστεί το 2022 και η EQT λίγο αργότερα. Η επαγγελματική έκδοση του μοντέλου θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2021 και θα προσφερθεί και με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.
 
 

Mercedes
Audi