Η ισχύς πηγάζει από το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της EQC 400.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η ισχύς πηγάζει από το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της EQC 400.

Nέο Mercedes EQC 4×4² Concept

14.181 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2020)

Ιδού το νέο concept που κατασκεύασε η Mercedes για να αναδείξει τις ικανότητες των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Γνωρίστε το.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


To νέο της concept με την ονομασία EQC 4×4² παρουσίασε η Mercedes θέλοντας να δείξει πως η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να είναι χρήσιμη για κίνηση πάνω από οποιοδήποτε τερέν. Το νέο αυτό αυτοκίνητο δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα που κατασκεύασε την E 400 All-Terrain 4×4².

Σε σχέση με την EQC παραγωγής, το concept έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 153 χιλιοστά  (φτάνει πλέον τα 293 χιλιοστά) χάρη στην σημαντικά αναβαθμισμένη του ανάρτηση, εξοπλίζεται με ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά 285/50 και έχει ύψος κατά 20 εκατοστά μεγαλύτερο. Οι μεγάλοι τροχοί ανάγκασαν την Mercedes να ενισχύσει τους θόλους με συνέπεια το πλάτος του αυτοκινήτου να αυξηθεί κατά 20 εκατοστά.

Η ισχύς πηγάζει από το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της EQC 400 που αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 408 ίππων και μια μπαταρία λιθίου με χωρητικότητα 80 kWh. H Μercedes δεν ανακοίνωσε πόση αυτονομία έχει το concept, αλλά λόγω του μεγαλύτερου βάρους και των τεράστιων τροχών, είναι σίγουρο πως θα είναι μικρότερη από την αυτονομία της EQC 400 ευρείας παραγωγής που υπολογίζεται από τα 374 έως 417 χλμ.

Η EQC 4×4², όπως και η E 400 All-Terrain που προηγήθηκε, θα παραμείνει concept και δεν θα μπει σε παραγωγή. Αποτελεί πάντως μια ένδειξη των ικανοτήτων που θα έχουν στο μέλλον τα ηλεκτρικά SUV.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto