Το νέο Opel Grandland X έχει υιοθετήσει πλήρως το νέο σχεδιαστικό μοτίβο της μάρκας.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Opel Grandland X έχει υιοθετήσει πλήρως το νέο σχεδιαστικό μοτίβο της μάρκας.

Νέο Opel Grandland X (+video)

11.972 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2017)

Αποκαλύφθηκε το πολυαναμενόμενο Opel Grandland X, το οποίο θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της μάρκας στα SUV. Ας δούμε όσες πληροφορίες έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα.

Τα X-Files της Opel έχουν ξεκινήσει και μετά το λανσάρισμα των μικρότερων «αδελφών» Mokka X και Crossland X, έρχεται να προστεθεί στη γκάμα και το μεγάλο Grandland X. Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για το νέο μεγάλο γερμανικό SUV, το οποίο θα αποτελέσει το διάδοχο μοντέλο του Antara.

Στο πίσω μέρος εντύπωση προκαλούν οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, όπως και τα νέα LED φωτιστικά σώματα.

Στο πίσω μέρος εντύπωση προκαλούν οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, όπως και τα νέα LED φωτιστικά σώματα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Στο πεδίο της εξωτερικής σχεδίασης συναντούμε τη γνώριμη πλέον γραμμή της μάρκας, με το σύνολο του προβόλου να φέρει πλήθος στοιχείων από το Crossland X. Στο εμπρός μέρος συναντούμε νέους LED προβολείς, ενώ διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στο χαμηλότερο μέρος του προφυλακτήρα, με την ποδιά να βρίσκεται κάτω από τον ενιαίο μεγάλο κεντρικό αεραγωγό και τους προβολείς ομίχλης να τοποθετούνται στα κατώτατα άκρα. Στο πίσω μέρος συναντούμε νέα LED φωτιστικά σώματα οριζόντιας σχεδίασης, ενώ τα βλέμματα τραβούν η έντονη νεύρωση και οι καμπύλες του πορτμπαγκάζ, όπως και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης.
 

Το εσωτερικό του Grandland X ακολουθεί το σχεδιαστικό μοτίβο των νέων μοντέλων της Opel, έχοντας λιτές γραμμές με την οθόνη αφής του συστήματος infotainment να δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό. Ευρυχωρία για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους υπόσχεται η γερμανική φίρμα, κάτι που υποστηρίζεται από τις διαστάσεις του μοντέλου. Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό μήκος του μοντέλου αγγίζει τα 4.477 χλστ., το πλάτος τα 1.844 χλστ. και το ύψος τα 1.636 χλστ., ενώ το μεταξόνιο βρίσκεται στα 2.675 χλστ., κάτι που κάνει το Grandland X 200 χλστ. μεγαλύτερο σε σύγκριση με τα Mokka X και Crossland X. Όσον αφορά στο πορτμπαγκάζ υπάρχει χωρητικότητα αποσκευών συνολικού όγκου 514 λτ., η οποία μπορεί να φτάσει και τα 1.652 λτ. με τα καθίσματα διπλωμένα.

Το νέο Grandland X διαθέτει στη φαρέτρα του πλήθος στοιχείων εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν το θερμαινόμενο τιμόνι, τα εργονομικά καθίσματα των μπροστά επιβατών, ο ασύρματος φορτιστής smartphone, αλλά και όσον αφορά στην ασφάλεια το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, το προσαρμοζόμενο σύστημα διαχείρισης ταχύτητας με ανίχνευση πεζών (Adaptive Cruise Control) κ.λπ.

Για την παλέτα των μηχανικών συνόλων που θα εξοπλίζουν το μεγάλο SUV της Opel δεν υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν, ωστόσο αφού που έγινε γνωστό είναι πως το νέο μοντέλο θα διατίθεται προαιρετικά με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, το οποίο θα έχει 5 διαφορετικά modes. Από την άλλη, έχει σχηματιστεί έντονη φημολογία γύρω από τη γκάμα των κινητήρων του μοντέλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας σχεδόν σίγουρη θεωρείται η προσθήκη του bi turbo diesel κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων με απόδοση 160 ίππων ισχύος, όπως επίσης και ενός μικρότερου κυβισμού turbo βενζινοκινητήρα, με μεγάλη πιθανότητα να δούμε κάτω από το καπό του τον ολοκαίνουργιο 1.500άρη των 165 ίππων. Επιπλέον, δεδομένη θεωρείται και η προσθήκη του 1.600άρη turbo diesel απόδοσης 136 ίππων, ενώ όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται είτε με το 6τάχυτο μηχανικό είτε με 8τάχυτο αυτόματο σειριακό κιβώτιο.

Τέλος, το νέο Opel Grandland X θα δούμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπου θα αποκαλυφθούν και περισσότερες πληροφορίες, ενώ το εμπορικό του ντεμπούτο θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του 2018.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
skoda