Νέο SEAT Ibiza από 11.700 ευρώ
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο SEAT Ibiza από 11.700 ευρώ

9.983 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2017)

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου SEAT Ibiza, λίγο διάστημα πριν πατήσει τους τροχούς του στις αντιπροσωπείες της ελληνικής αγοράς.

Ξεκινά και επίσημα το λανσάρισμα του νέου SEAT Ibiza στη χώρα μας με τιμές που ξεκινούν από 11.700 ευρώ. Οι άνθρωποι της μάρκας έχουν φροντίσει να εντάξουν στη παλέτα των επιλογών τέσσερις κινητήρες, με τη γκάμα να συμπληρώνεται από τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις: τις Reference, Style, FR και Xcellence.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Αξίζει να αναφερθεί πως για τα πρώτα αυτοκίνητα και για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει το λανσάρισμα του μοντέλου, η Τεχνοκαρ θα προσφέρει κάποιες ειδικές εξοπλιστικές εκδόσεις τις οποίες ονομάζει Launch Editions. Σε αυτές τις εκδόσεις οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν έως και 1.750 ευρώ σε σχέση με τις κανονικές τιμές του προαιρετικού εξοπλισμού. (Δείτε τον σχετικό πίνακα στο τέλος του άρθρου)

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, βάση της γκάμας αποτελεί ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1,0 λτ. με 75 άλογα και τιμή από 11.700 ευρώ. Αμέσως μετά βρίσκεται ο 1.000άρης EcoTSI σε δύο εκδόσεις με 95 και 115 άλογα, με τις τιμές να ξεκινούν από 13.050 και 13.550 ευρώ αντίστοιχα. Τέλος, η ισχυρή έκδοση FR, που θα αποτελέσει και το κορυφαίο Ibiza μετά τις δηλώσεις που το θέλουν να μην αποκτά έκδοση CUPRA, κρύβει κάτω από το καπό της τον TSI EVO βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λτ. με 150 άλογα και τιμή που ξεκινά από τις 15.750 ευρώ.

Η έκδοση FR διαθέτει σπορ χαρακτηριστικά για καλύτερες και πιο δυναμικές επιδόσεις. Αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτή την έκδοση, όπως ο πίσω διαχύτης, η αποκλειστική εμπρόσθια μάσκα, οι απολήξεις της εξάτμισης, η σπορ ανάρτηση και το αποκλειστικό εξωτερικό στιλιστικό πακέτο. Το ύψος του αμαξώματος έχει μειωθεί κατά 15 χλστ. και η ρύθμιση της ανάρτησης έχει ελαφρά τροποποιηθεί με πιο σφιχτά αμορτισέρ ενώ η διάμετρος της αντιστρεπτικής ράβδου είναι παχύτερη. Η ανάρτηση της έκδοσης FR έχει δύο ρυθμίσεις λειτουργίας Normal και Sport προκειμένου να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του οδηγού και στις εκάστοτε οδηγικές συνθήκες.

Η έκδοση XCellence στοχεύει να προσεγγίσει νέους πελάτες που αναζητούν πιο εξελιγμένη και ξεχωριστή σχεδίαση σε συνδυασμό με λειτουργικότητα και είναι επικεντρωμένη στην άνεση, την κομψότητα και την τεχνολογία. Οι χρωμιωμένες στιλιστικές λεπτομέρειες τονίζουν τη φινέτσα της έκδοσης αυτής.

Το νέο SEAT Ibiza διαθέτει Front Assist, Adaptive Cruise Control, Keyless Entry System με κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, νέα γενιά εμπρός και πίσω αισθητήρων στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ποιότητας και ακρίβειας με οθόνη αφής 8 ιντσών. Είναι η πρώτη φορά του το SEAT Ibiza προσφέρεται με οθόνη αφής 8 ιντσών black panel, προσφέροντας την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία σε αυτόν τον τομέα.
               
Επιπλέον συστήματα υποβοήθησης που διαθέτει το νέο Ibiza είναι η αναγνώριση κόπωσης οδηγού, το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών και το Multi Collision Brake που ενεργοποιείται μετά από σύγκρουση και το οποίο μπορεί μειώσει τις συνέπειες μιας πολλαπλής σύγκρουσης.

Το νέο SEAT Ibiza διαθέτει επίσης Drive Profile, με δυνατότητα επιλογής μεταξύ προγραμμάτων Eco, Normal, Sport και Individual που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει τη λειτουργία του κινητήρα ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθώς και να επηρεάσει το τιμόνι, την ανάρτηση, το ACC, τον κλιματισμό και το κιβώτιο ταχυτήτων στην έκδοση DSG.

Τέλος, οι τιμές για τις εκδόσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου (CNG) θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center