6 φωτογραφίες »

Νέο VW Atlas Cross Sport GT Concept

4.615 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2021)

Η VW θέλει με το πρωτότυπο αυτό να δείξει πως μπορεί να μεταφέρει την μαγεία και τα σπορ χαρακτηριστικά των hot-hatch στα SUV.

Το νέο Atlas Cross Sport GT concept παρουσίασε η Volkswagen, ένα αυτοκίνητο που σύμφωνα με την ίδια την φίρμα «φέρνει την μαγεία των καινούριων Golf GTI και Golf R στα SUV». H εταιρεία με το πρωτότυπο αυτό θέλει να δείξει πως μπορεί να κατασκευάσει SUV που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των φανατικών οπαδών της αυτοκίνησης, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς δεν ενθουσιάζονται με την μόδα των Sport-Utility-Vehicles.


Το concept αποδίδει 304 άλογα.

Το concept αποδίδει 304 άλογα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


To αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στο Atlas Cross Sport στην έκδοση R-Line αλλά ξεχωρίζει με το Eisvogelblau χρώμα και τις μαύρες λεπτομέρειες σε όλο το αμάξωμα, νέα ανάρτηση, 22άρες ABT Sport HR AeroWheels ζάντες τυλιγμένες σε Yokohama Advan Sport ελαστικά και οκταπίστονες Tarox δαγκάνες μπροστά.

To εσωτερικό του concept.

To εσωτερικό του concept.


Στο εσωτερικό, το πρωτότυπο εξοπλίζεται με Recaro Sportster CS καθίσματα, custom επιλογέα, μπλε ζώνες ασφαλείας και ειδικά πατάκια. Το concept φέρνει επίσης μαζί του νέο τιμόνι με επίπεδη βάση και επιπλέον θύρες USB.

Κάτω από το καπό, υπάρχει ο EA888 δίλιτρος TSI κινητήρας του VW Golf R, με την μάρκα να υποστηρίζει πως έχει τοποθετήσει νέο turbo  και πως η απόδοση του μοτέρ φτάνει πλέον τα 304 άλογα. Η κίνηση στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς χάρη σε ένα αυτόματο κιβώτιο DSG. Τα 304 άλογα είναι μια αρκετά καλή αναβάθμιση σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του Atlas Cross Sport, αφού με το άλλο 2λιτρο μοτέρ που έχει στη φαρέτρα του αποδίδει 238 άλογα, ενώ με το VR6 μοτέρ των 3,6 λίτρων αποδίδει 280 άλογα.
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center