Η Hyundai παρουσιάζει το νέο όχημά της που κινείται κυψέλες υδρογόνου (fuel cell electric vehicle ή απλά FCEV). Το επίσημο ντεμπούτο το οχήματος θα γίνει σε λίγες ημέρες στην έκθεση ηλεκτρονικών Consumer Electronics Show (CES) του Λας Βέγκας.

Λίγα είναι γνωστά για το προς το παρόν ανώνυμο SUV, το οποίο αντλεί τη σχεδιαστική του έμπνευση από το FE Fuel Cell Concept, που είδαμε τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.

Το νέο αυτό όχημα θα είναι και το πρώτο της Hyundai στο οποίο θα δοκιμαστούν τα πλήρως αυτόνομα συστήματα, καθώς ο κινητήρας του είναι ιδανικός για τις υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις των εν λόγω συστημάτων.

Νέο concept η Hyundai

2.507 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2018)

Σε λίγες ημέρες η Hyundai θα μας παρουσιάσει και επίσημα το νέο της υδρογονοκίνητο (FCEV) όχημα, πάνω στο οποίο θα δοκιμάσει τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ώστε να είναι έτοιμη να λανσάρει το 2021 ένα μοντέλο που θα κινείται από μόνο του.

Η Hyundai παρουσιάζει το νέο όχημά της που κινείται κυψέλες υδρογόνου (fuel cell electric vehicle ή απλά FCEV). Το επίσημο ντεμπούτο το οχήματος θα γίνει σε λίγες ημέρες στην έκθεση ηλεκτρονικών Consumer Electronics Show (CES) του Λας Βέγκας.
 
Λίγα είναι γνωστά για το προς το παρόν ανώνυμο SUV, το οποίο αντλεί τη σχεδιαστική του έμπνευση από το FE Fuel Cell Concept, που είδαμε τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης. Εκείνο το όχημα είχε αυτονομία 800 χιλιομέτρων και σε σχέση με το προγενέστερο Tucson ix35 Fuel Cell, ήταν 20% πιο ελαφρύ, 10% πιο αποδοτικό και με 30% μεγαλύτερη ροπή και δύναμη.
 
Επιπλέον βελτίωση σε σχέση με το ix35 Fuel Cell είναι οι τεχνολογίες της καμπίνας του νέου οχήματος, με την Hyundai ωστόσο να μην κατονομάζει τι επικουρικά συστήματα θα έχει στη διάθεσή του ο οδηγός. Πιθανώς να έχουμε να κάνουμε με τεχνολογίες ημι-αυτόνομης οδήγησης, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το Traffic Jam Assist του Volkswagen Group.
   
Το νέο αυτό όχημα θα είναι και το πρώτο της Hyundai στο οποίο θα δοκιμαστούν τα πλήρως αυτόνομα συστήματα, καθώς ο κινητήρας του είναι ιδανικός για τις υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις των εν λόγω συστημάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως η αποκάλυψη του αυτοκινήτου έρχεται λίγο μετά από την ανακοίνωση της Hyundai πως το πρώτο πλήρως αυτόνομο όχημά της θα λανσαριστεί το 2021, κάτι που έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας της φίρμας με την εταιρεία ειδικό Aurora.
 
Η Hyundai θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες γύρω από το νέο της FCEV όχημα, στις 8 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της έκθεσης CES 2018.

Mercedes
test center