• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Νέο εργοστάσιο για μπαταρίες στην Ιταλία | Συνεργασία ABB & Italvolt

Νέο εργοστάσιο για μπαταρίες στην Ιταλία | Συνεργασία ABB & Italvolt

1.295 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2021)

Η startup εταιρεία, Italvolt, θα συνεργαστεί με την ελβετική ABB, κολοσσό στο χώρο των τεχνολογιών αυτοματισμού, ενέργειας καθώς και στην ρομποτική, προκειμένου να κατασκευάσουν μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Κλείσιμο συμφωνίας με την κατασκευή νέου εργοστασίου

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, η ιταλική εταιρεία που επικεντρώνεται στην κατασκευή και την εξέλιξη μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα συνεργαστεί με τον ελβετικό κολοσσό, στηρίζοντας την πρώτη σε ό,τι αφορά την βελτιστοποίηση της παραγωγής. Το σημαντικό deal για την ευρωπαϊκή παραγωγή μπαταριών σφραγίστηκε με τα σχέδια κατασκευής νέου εργοστασίου στην Βόρεια Ιταλία.
 

Επένδυση δισεκατομμυρίων στην κατασκευή μπαταριών

Βασικός όρος της συμφωνίας, είναι η μεταλαμπάδευση της τεχνογνωσίας της ABB σε σχέση με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη λύσεων σε θέματα ενέργειας, αυτοματισμού και την ρομποτική. Επιπλέον, η Italvolt σκοπεύει να επενδύσει 4 δις ευρώ για την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής μπαταριών λιθίου κοντά στο Τορίνο. Στόχος της να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση των Ευρωπαίων κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 

Πλάνα για 500.000 μπαταρίες από το 2024

Με την ολοκλήρωση του εργοστασίου, η σύμπραξη των δύο εταιρειών θα έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει με μπαταρίες περίπου 500.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί πως, το πρώτο στάδιο του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου αναμένεται να εφαρμοστεί το 2024.

Η Ιταλία κέρδισε έδαφος με την ίδρυση ενός εργοστασίου μπαταριών άμεσα. Πότε θα δούμε και στην Ελλάδα τέτοιες επιχειρηματικές κινήσεις; Υπάρχει ελπίδα να αναστηθεί ποτέ η βιομηχανία στη χώρα μας;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »