3 φωτογραφίες »

Τα δύο λογότυπα κατατέθηκαν στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να κατοχυρωθούν.

Νέο εταιρικό και «Ζ» λογότυπο για τη Nissan;

2.601 Επισκέψεις στο άρθρο (20/3/2020)

Δύο λογότυπα τα οποία κατατέθηκαν στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να κατοχυρωθούν, δείχνουν πως η Nissan είναι έτοιμη να αλλάξει το σήμα της, ενώ φαίνεται πως σχεδιάζει και ένα ειδικό λογότυπο για όλα τα «Ζ» μοντέλα και φυσικά τον αντικαταστάτη του 370Z!


Ξεκινώντας από το λογότυπο της Nissan να πούμε πως η μάρκα το έχει ήδη καταθέσει προς κατοχύρωση στους αρμόδιους φορείς στη Μεγάλη Βρετανία, το Περού, την Ουρουγουάη, τη Χιλή και την Αργεντινή. Το νέο σήμα είναι πιο μινιμαλιστικό, εξαλείφοντας το υφιστάμενο χρωματιστό φινίρισμα του υπάρχοντος εταιρικού λογότυπου και την τρισδιάστατη εμφάνιση. Όπως φαίνεται εκ πρώτης όψης, το φερόμενο ως νέο λογότυπο της ιαπωνικής μάρκας θα είναι σχεδιασμένο σε δύο διαστάσεις και θα είναι βαμμένο αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα. Τα γράμματα που συνθέτουν το όνομα της εταιρείας είναι της σειράς sans-serif, ενώ περικλείονται από δύο ημικύκλια που θυμίζουν τόξα.   
 
Μία πρώτη ματιά στο νέο σήμα είχαμε όταν το concept Nissan Ariya έκανε την εμφάνισή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που μας κάνει να πιστεύουμε πως η μάρκα δε θα αργήσει να το εφαρμόσει στα νέα της αυτοκίνητα.
 
Περνώντας τώρα στο λογότυπο «Ζ» να πούμε πως αυτό έχει κατατεθεί στα γραφεία εμπορικών σημάτων του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας. Το μοναδικό γράμμα του νέου σήματος είναι και αυτό της γραμματοσειράς serif, ενώ η διαγώνια γραμμή στη μέση είναι σχεδόν ταυτόσημη με το σήμα που είδμαμε στο αρχικό 240Z το 1971.
 
Παράλληλα το νέο λογότυπο τολμούμε να πούμε πως επιβεβαιώνει ότι η Nissan εργάζεται πάνω σε ένα νέο Ζ μοντέλο πιθανώς στο 370. Μάλιστα η νέα γενιά του δημοφιλούς σπορ μοντέλου συγκεντρώνει πιθανότητες να κάνει την εμφάνισή της (και με τα δύο νέα σήματα) μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

VW CRAFTER LEASEPRO
citroen