Το νέο Volkswagen ID Roomzz λαμβάνει τον τίτλο του πιο πρόσφατου μέλους στην οικογένεια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκα, I.D.

Το ID Roomzz είναι βασισμένο στη Modular Electric Drive Matrix (MEB) πλατφόρμα του VW Group.

Το πρωτότυπο διαθέτει αρκετές καινοτομίες και μπορεί να υποστηρίξει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, χωρίς να είναι ενεργή η λειτουργία ID Pilot.

Νέο ηλεκτρικό SUV της VW

1.945 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2019)

Η Volkswagen είχε αναφέρει πως στο Σαλόνι Αυτοκίνητου της Σαγκάης θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό SUV που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των «πράσινων» μοντέλων της και σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser εικόνες του μοντέλου.

Ονομάζεται ID Roomzz και εκτός του γεγονότος πως αποτελεί ένα νέο πρωτότυπο, λαμβάνει τον τίτλο του πιο πρόσφατου μέλους στην οικογένεια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκα, I.D. Το concept αποτελεί την προεπισκόπηση ενός μεγάλου χωρίς ρύπους SUV που θα εισέλθει στην κινεζική αγορά για πρώτη φορά το 2021. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως η VW δεν λέει αν τι μοντέλο παραγωγής θα προσφερθεί και σε άλλες αγορές, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι πιθανό σύμφωνα με τις φήμες.
 
Όπως και με όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μέλη της οικογένειας I.D. που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα (ID hatch, ID Crozz, ID Buzz, ID Vizzion και ID Buggy), το ID Roomzz είναι βασισμένο στη Modular Electric Drive Matrix (MEB) πλατφόρμα του VW Group.
 
Σε άλλες πληροφορίες η εταιρεία αναφέρει πως το μοντέλο θα χαρακτηρίζεται από το εσωτερικό του, καθώς μπορεί να υπερηφανεύεται για τις «εντελώς νέες διαμορφώσεις καθισμάτων, υλικά υψηλής ποιότητας και προσαρμοσμένο φωτισμό». Επιπλέον το πρωτότυπο διαθέτει αρκετές καινοτομίες και μπορεί να υποστηρίξει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, χωρίς να είναι ενεργή η λειτουργία ID Pilot.
 
Τέλος στο εξωτερικό μέρος, το ID Roomzz διαθέτει παρόμοιο σχεδιασμό στο μπροστινό μέρος του ID Crozz, ενώ τα «νεύρα» και οι καμπύλες είναι μέρος του αμαξώματος, όπως και οι κάμερες που έχουν πάρει τη θέση των παραδοσιακών πλαϊνών καθρεπτών.  

Toyota
moto