--- Νέο ηλεκτροκίνητο Pick-Up: Atlis XT (+video)
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Νέο ηλεκτροκίνητο Pick-Up: Atlis XT (+video)

Διαβάστηκε από 2089 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/1/2019
 

Η εταιρεία Atlis παρουσίασε το νέο ηλεκτροκίνητο Pick-Up της με την ονομασία «XT», ένα μοντέλο με εντυπωσιακές διαστάσεις αλλά και εξαιρετικές δυνατότητες για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Κατ΄αρχάς σημειώνουμε πως το νέο Atlis XT είναι ένα Pick-Up της μεγάλης κατηγορίας, αντίστοιχο σε μέγεθος και δυνατότητες με οχήματα όπως το Ford F-150, που διατίθενται στην αγορά των ΗΠΑ δηλαδή, σημαντικά μεγαλύτερο σε σχέση με τα «μεσαία» Pick-Up που είναι διαθέσιμα στις διάφορες αγορές της Ευρώπης, όπως και η ελληνική.

Με αυτό το ως δεδομένο, αξίζει να αναφέρουμε με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής πως, το εν λόγω μοντέλο θα έχει αυτονομία έως και 500 μιλίων (περίπου 800 χλμ.) ενώ θα είναι σε θέση να έλξει φορτία βάρους έως και 9 τόνους (20.000 lbs). Αντίστοιχα, το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που θα μπορεί να υποστηρίξει ανέρχεται στις 5.000 lbs (περίπου 2,26 τόνους).
 

Σε ό,τι αφορά τώρα στις διαστάσεις του χώρου φόρτωσης του, το Atlis XT θα προσφέρει επιλογές με μήκος από 1,98 – 2,44 μ. Σε μηχανικό επίπεδο, το ηλεκτροκίνητο αυτό Pick-Up θα εφοδιάζεται με ανεξάρτηση ανάρτηση σε αμφότερους τους άξονες ενώ, μια ειδική «off-road» έκδοση του θα διακρίνεται για την βέλτιστη δυνατότητα κίνησης σε εκτός δρόμου διαδρομές χάρη σε στοιχεία όπως τα 381 χλστ. της ελάχιστης απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος.

Περνώντας στο ηλεκτρικό σύνολο που θα είναι υπεύθυνο για την κίνηση του Pick-Up, υπάρχει έντονη φημολογία για τον εφοδιασμό του με μια τετράδα ηλεκτροκινητήρων με τη συνολική ισχύ να ορίζεται περί τους 200 ίππους. Πηγή ισχύος των τεσσάρων μοτέρ είναι ένα πακέτο μπαταριών για την φόρτιση των οποίων, η Atlis ισχυρίζεται πως θα επαρκούν μόλις 15 λεπτά, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη χωρητικότητα τους.

Πάντως, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως για την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα, το Atlis XT θα απαιτεί μόλις 5 δλ., μια αξιοσημείωτη επίδοση, ενώ κλείνοντας υπογραμμίζουμε πως η Atlis υπολογίζει πως θα είναι σε θέση να λανσάρει το νέο XT μέσα στο 2020.