Ευκολία ελιγμών στις χαμηλές ταχύτητες και οδηγική απόλαυση στις υψηλές, υπόσχεται το νέο μεταβαλλόμενο σύστημα διεύθυνσης της Ford που θα λανσαριστεί σε ένα χρόνο.

Ευκολία ελιγμών στις χαμηλές ταχύτητες και οδηγική απόλαυση στις υψηλές, υπόσχεται το νέο μεταβαλλόμενο σύστημα διεύθυνσης της Ford που θα λανσαριστεί σε ένα χρόνο.

Νέο μεταβαλλόμενο σύστημα διεύθυνσης από τη Ford

4.669 Επισκέψεις στο άρθρο (30/5/2014)

Ευκολία ελιγμών και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση υπόσχεται η Ford πως θα προσφέρει το νέο μεταβαλλόμενο σύστημα διεύθυνσης, το Adaptive Steering, το οποίο θα λανσαριστεί σε ένα χρόνο από τώρα.

Η Ford Motor Company θα λανσάρει μία νέα γενιά τεχνολογίας για το σύστημα διεύθυνσης που θα αυξήσει την ευκολία ελιγμών σε χαμηλές ταχύτητες και περιορισμένους χώρους. Στις υψηλότερες ταχύτητες, η νέα τεχνολογία προάγει την ευελιξία και οδηγική απόλαυση, σύμφωνα με όσα μας «υπόσχεται» η εταιρεία.Το Adaptive Steering μεταβάλλει το λόγο υποπολλαπλασιασμού μεταξύ των ενεργειών του οδηγού στο τιμόνι – αριθμός περιστροφών – και της γωνίας διεύθυνσης των εμπρός τροχών. Στα παραδοσιακά μοντέλα, ο λόγος υποπολλαπλασιασμού είναι σταθερός. Με το νέο Adaptive Steering της Ford, ο λόγος υποπολλαπλασιασμού μεταβάλλεται συνεχώς σύμφωνα με την ταχύτητα του οχήματος, βελτιστοποιώντας την κατευθυντικότητα σε όλες τις συνθήκες.Στις χαμηλότερες ταχύτητες, όπως κατά την είσοδο σε χώρο στάθμευσης ή σε ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους, το νέο σύστημα αυξάνει την ευελιξία και την ευκολία στριψίματος, καθώς οι τροχοί στρίβουν περισσότερο με λιγότερη περιστροφή του τιμονιού. Στις ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου, το σύστημα βελτιστοποιεί περαιτέρω την απόκριση του τιμονιού, επιτρέποντας στο όχημα να αντιδρά πιο ομαλά και με ακρίβεια στις εντολές του οδηγού.Το σύστημα της Ford χρησιμοποιεί έναν ενεργοποιητή που ελέγχεται με ακρίβεια και τοποθετείται μέσα στο τιμόνι, ενώ δεν απαιτεί την οποιαδήποτε αλλαγή στο παραδοσιακό σύστημα διεύθυνσης ενός οχήματος. Ο ενεργοποιητής – ένας ηλεκτρικός μηχανισμός και ένα σύστημα γραναζιών - μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει ποσοστό των εντολών του οδηγού.Το Adaptive Steering θα διατίθεται σε επιλεγμένα οχήματα από τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Το σύστημα εξελίχθηκε για παραγωγή από τη Ford σε συνεργασία με την εταιρείαTakata, προμηθευτή συστημάτων διεύθυνσης και ασφάλειας οχημάτων και εταίρο της Ford στο πλαίσιο Aligned Business Framework.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

OPEL NEA MONTELA
test center